Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Έξω τα κλιμάκια του ΟΟΣΑ από τα σχολεία! Δε συνομιλούμε, δε νομιμοποιούμε τη νέα επίθεση στο δημόσιο σχολείο

Το ζούμε πλέον και αυτό: κλιμάκια του ΟΟΣΑ συνοδευόμενα από κατά τόπους εκπροσώπους της διοίκησης κάνει βόλτες στα σχολεία μας.

Τα κλιμάκια του ΟΟΣΑ εγκατεστημένα όλο τον Σεπτέμβρη στο υπουργείο Παιδείας αφού σχεδίασαν το νέο γύρο επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών έχουν το πολιτικό θράσος να επισκέπτονται τα δημόσια σχολεία που μαστίζονται από την αδιοριστία, την ελαστική απασχόληση και τη χρόνια υποχρηματοδότηση. 

Κι αν αναρωτιέστε τι θέλουν στα σχολεία, η απάντηση είναι απλή:

Νομιμοποίηση αναζητούν κυβέρνησηκαι ΟΟΣΑ  για να επιβάλλουν μια πολιτική που εδώ και μήνες είναι προαποφασισμένη. Θέλουν να φτιάξουν το δικό τους αφήγημα που θα λέει ότι  τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται να επιβάλλουν προέκυψαν μετά από διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αφού ολοκληρωθούν οι επισκέψεις στα σχολεία, θα μας σερβίρουν ξανά, όπως το 2011, το πακέτο μέτρων διάλυσης του δημόσιου σχολείου, δηλαδή αξιολόγηση εκπαιδευτικών και απολύσεις, λειτουργία των σχολείων με όρους επιχειρήσεων, διαφοροποιημένη χρηματοδότηση, προσλήψεις εκπαιδευτικών ανά σχολείο και αξιολόγηση των σχολικών μονάδων με βάση τις επιδόσεις των μαθητών τους.

Ήρθαν και σε σχολεία στην Α’ Αθήνας όπου το 30% των Δημοτικών δεν έχει ολοήμερο, υπάρχουν ακόμα πρωινά τμήματα που δε έχουν δάσκαλο, οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων τρέχουν ακόμα και σε 6 σχολεία, τα παιδιά που έχουν έγκριση παράλληλης στήριξης, καλύπτονται για 5-6 ώρες την εβδομάδα, χιλιάδες συνάδελφοί μας παραμένουν εδώ και μια δεκαετία αναπληρωτές, ενώ στο Κερατσίνι διώκονται εκπαιδευτικοί επειδή είχαν την τόλμη να διδάξουν σε προσφυγόπουλα.

Αυτή είναι η σημερινή αντίθεση στο δημόσιο σχολείο. Από τη μια ο κόσμος της εκπαίδευσης που δίνει τη μάχη της μόρφωσης ως συλλογικό αγαθό μέσα στις σχολικές τάξεις και από την άλλη οι χαρτογιακάδες των υπερεθνικών οργανισμών και του υπουργείου Παιδείας, κλεισμένοι στα γραφεία της εξουσίας να επεξεργάζονται το νέο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι όλη αυτή η επιχείρηση συνοδεύεται και από την ανάλογη σπέκουλα από τον παρατρεχάμενο Τύπο, σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου σχολείου. Η τακτική αυτή είναι δυστυχώς παγκοσμίως γνωστή.Μετά από ένα κλίμα πανικού που έχουν καλλιεργήσει συντονισμένα με τα ΜΜΕ, ένα εκπαιδευτικό σύστημα χαρακτηρίζεται ως αποτυχημένο με βάση τα κριτήρια ΟΟΣΑ  και ακολουθεί ως φυσική συνέπεια η υιοθέτηση των αντιεκπαιδευτικών του προτάσεων,.

Για εμάς ένα είναι σίγουρο. Ετοιμάζεται ένας νέος γύρος αντιλαϊκής επίθεσης.

 

Δηλώνουμε ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Θεωρούμε ότι τα κλιμάκια του ΟΟΣΑ είναι πολέμιοι του δημόσιου σχολείου, του σχολείου που οραματιζόμαστε για μας και τους μαθητές μας και για το λόγο αυτό είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στα σχολεία μας

 

Συνάδελφοι

Ενημερώνουμε αμέσως τον Σύλλογο

  • σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι στο σχολείο μας υπάρχει κινητικότητα προετοιμασίας για την επίσκεψη των κλιμακίων του ΟΟΣΑ
  • σε περίπτωση που επισκεφτούν το σχολείο μας

Δεν απαντάμε σε καμία ερώτηση, δε συμμετέχουμε σε καμία συζήτηση.

 

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να καταγγείλει τις επισκέψεις των κλιμακίων του ΟΟΣΑ στα σχολεία καθώς και την κυβέρνηση που τις επέτρεψε και να ενημερώσει σχετικά όλα τα σχολεία της χώρας.

 

 

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος