A΄ Σύλλογος Αθηνών: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ Αττικής (Τσόχα 15, Αθήνα) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2-11– 2017 στις 15:00 .

 Για τη συμμετοχή των συναδέλφων κηρύσσουμε δίωρη (διευκολυντική) στάση εργασίας από τις 2μ.μ

ως τις 4μ.μ

 

Άμεση σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα όλων των ειδικοτήτων που διδάσκονται στην Π. Ε.

Απόδοση των νεοσυσταθεισών οργανικών θέσεων στις νεοεισερχόμενες ειδικότητες ΠΕ05 Γαλλικών/ΠΕ07 Γερμανικών/ ΠΕ 19-20 / ΠΕ 32.

ΟΧΙ στη συνέχιση του καθεστώτος ομηρίας κι εξαίρεσης που βιώνουν οι μεταταχθέντες από τη δευτεροβάθμια εκπ/ση συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων από το 2013 έως σήμερα. Σταθερή και μόνιμη εργασία με σταθερό και μόνιμο προσωπικό σε όλη τη Δημόσια Εκπαίδευση

    Από το 2013 χιλιάδες συνάδελφοί μας  εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ΠΕ05 – ΠΕ07 – ΠΕ19,20 – ΠΕ 32 που προέρχονται από μετάταξη από τη δευτεροβάθμια παραμένουν όμηροι του ΥΠΠΕΘ, χωρίς να τους χορηγούνται οργανικές θέσεις, βιώνοντας κάκιστες  εργασιακές συνθήκες. Παρά το γεγονός ότι  για τις ειδικότητες ΠΕ05 – ΠΕ07 – ΠΕ19,20 – ΠΕ32 που προέρχονται από μετάταξη -ύστερα από τέσσερα χρόνια αγώνων και πιέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος- δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αρ. 3391 της 20 – 10 – 2016 η σύσταση οργανικών θέσεων τους, πέρασε σχεδόν ένας χρόνος για να διαπιστώσουμε ότι το ΥΠΠΕΘ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για την απόδοση των οργανικών θέσεων αυτών στους εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, πλην της ενέργειας για καθορισμό των οργανικών αυτών από τις Διευθύνσεις με ημερομηνία 13/08/2017.   Οι συνάδελφοί μας των συγκεκριμένων ειδικοτήτων τοποθετούνται και να επανατοποθετούνται στα ίδια κενά καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς να καταλαμβάνουν τις οργανικές θέσεις που τους ανήκουν.

 

  Παρά τις προσπάθειες και κινητοποιήσεις από την πρώτη κιόλας χρονιά τόσο στην Α΄Διεύθυνση όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση το καθεστώς της ομηρίας συνεχίζεται και επιδεινώνεται η εργασιακή κατάσταση των συναδέλφων μας. Στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε πέρσι μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, από Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής, για το σύνολο των αιτημάτων μας (10/3/2017), τέθηκε και πάλι το αίτημα για την απόδοση οργανικών θέσεων στις ειδικότητες χωρίς όμως να υπάρξει καμία εξέλιξη ως σήμερα.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

  • Άμεση απόδοση των συσταθεισών οργανικών για όλες/όλους τις/τους μεταταχθέντες συναδέλφους μας ανά σχολείο ή ομάδα σχολείων με ικανό αριθμό διδακτικών ωρών.
  • Να αποσυρθεί – καταργηθεί άμεσα η υπουργική απόφαση της 30 – 5 – 2016 που απαγορεύει τη λειτουργία παράλληλων τμημάτων γαλλικής – γερμανικής στα Δημοτικά Σχολεία . Να διδάσκεται η β’ ξένη γλώσσα (γαλλικά και γερμανικά) χωρίς τον περιορισμό της «πλειοψηφίας του τμήματος».
  • Μείωση του διδακτικού ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας στα επίπεδα των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας. Κανένας εκπαιδευτικός να μην μετακινείται σε πάνω από τρία σχολεία.
  • Διαφάνεια στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών (με βάση τα μόρια μετάθεσης, έτη υπηρεσίας κλπ.). Εξίσωση μορίων για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης.
  • Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

στη βάση της ύπαρξης σταθερού προσωπικού για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με βάση τις επιταγές της παιδαγωγικής επιστήμης.

  • Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς με μαζικούς μόνιμους διορισμούς .

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος