Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το οργανωμένο σχέδιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για διάχυση  ρατσιστικού δηλητηρίου με αφορμή την παραχώρηση από το Δήμο Αθηναίων σχολικού κτηρίου τις Κυριακές για μαθήματα εκμάθησης της πακιστανικής γλώσσας σε παιδιά της πακιστανικής κοινότητας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, την Κυριακή 12/11, στις 10.00 π.μ. στο 144ο ΔΣ Αθηνών (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, μετρό Σεπολίων), σχολείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Αριστοτέλης»,  να καλωσορίσουν τους μικρούς μαθητές και να υψώσουν με αποφασιστικότητα τοίχο προστασίας στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις της Χ.Α.

Οι φασίστες στην περιοχή με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, προσπαθούν να δημιουργήσουν ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στα πλαίσια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Διαδίδουν απίστευτα ψέματα, μίλησαν για «τον ερχομό των τζιχαντιστών», «τη μετατροπή του σχολείου σε τζαμί», «την επερχόμενη επιδημία ηπατίτιδας» ,συκοφαντούν εκπαιδευτικούς και γονείς, απειλούν! Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εμπόλεμο, να ποτίσουν τις καρδιές μικρών παιδιών με το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό παραλήρημα αλλά να υψώσουν αποφασιστικό τείχος απέναντι σε αυτές τις οργανωμένες προσπάθειες. Οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου δεν βρίσκονται απέναντί μας.

Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, ό,τι εθνότητας κι αν είναι, ό,τι χρώματος και θρησκείας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ