Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταγγελία για τη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ

Το Δ.Σ του Α΄Συλλόγου Αθηνών ομόφωνα αποφάσισε:

  • Καταδικάζουμε απερίφραστα τη ρατσιστική επίθεση που έγινε στο σπίτι του μικρού Αμίρ, μαθητή του 6ουΔημ. Σχ. Δάφνης.

Η ώρα και ο τρόπος που έγινε η επίθεση δηλώνει την πρόθεση των δραστών να υπάρξουν τουλάχιστον τραυματισμοί.

Η επίθεση αυτή έρχεται σαν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων που έχουν γίνει σε πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και σε σπίτια εκπαιδευτικών και σε σχολεία από μέλη φασιστικών οργανώσεων (βλ. πρόσφατα κρούσματα στον Πειραιά). Είναι φανερό πλέον ότι τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου πιάνουν και πάλι δουλειά, για να είμαστε απολύτως ακριβείς, η επάνοδός τους στις γνωστές «ευγενείς» νυχτερινές τους δράσεις, ξεκίνησε αμέσως μετά την κοινή εκδρομή στο Καστελόριζο στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, ως «αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής» πέρσι το Δεκέμβρη.

Ο Αμίρ και η οικογένειά του, οι πρόσφυγες και μετανάστες, που είναι τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου και της εκμετάλλευσης, δεν είναι μόνοι τους και δε θα μείνουν απροστάτευτοι. Οι εκπαιδευτικοί, το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι, έχουμε ευθύνη να ορθώσουμε τείχος αδιαπέραστο απέναντι στον φασισμό και το ρατσιστικό δηλητήριο.

Δε θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας, οι μαθητές μας να συνηθίσουν στο μίσος, τον φόβο και τον ρατσισμό.

Από την άλλη πλευρά, οι τελευταίες θεατρικές επιδείξεις κρατικού «αντιρατσισμού» από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό δεν μπορούν να αποκρύψουν την κυβερνητική πολιτική εκπαιδευτικού αποκλεισμού των προσφυγόπουλων. Χιλιάδες προσφυγόπουλα μένουν έξω από το πρωινό δημόσιο σχολείο. Την ίδια στιγμή, τεράστια παραμένουν τα κενά σε τάξεις υποδοχής και υποστηρικτικό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί κλπ.) με αποτέλεσμα τα προσφυγόπουλα που κατόρθωσαν να εγγραφούν στο δημόσιο σχολείο να αντιμετωπίζουν καθημερινά ανυπέρβλητα εμπόδια.

Επιπλέον, η κυβέρνηση, αφού φρόντισε με το ΠΔ 79 να αναπαράγει σχεδόν αυτούσιο το εθνικιστικό θεσμικό πλαίσιο, κατόρθωσε με τους χειρισμούς της την τελευταία εβδομάδα να φτάσει σε αξιοζήλευτα επίπεδα πολιτικής υποκρισίας και σπέκουλας με αφορμή την υπόθεση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης. Δεν δίστασαν μάλιστα να στοχοποιήσουν άδικα τους εκπαιδευτικούς και το διευθυντή του σχολείου με μια πρωτοφανή επιχείρηση συκοφαντίας για να υπηρετήσουν καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες.

Χρησιμοποίησαν με τον πιο στυγνό, πολιτικάντικο τρόπο και το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς αλλά και το ίδιο το παιδί σε ένα κυνικό παιχνίδι πολιτικών εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού αφήνοντας ανυπόστατες υπόνοιες για ρατσιστική συμπεριφορά από πλευράς των εκπαιδευτικών γεγονός που διαψεύδεται και από το ότι ο μαθητής που τελικά κράτησε τη σημαία του σχολείου ήταν Αλβανικής καταγωγής.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ευθύνη να αποκαταστήσει την αλήθεια και να σταματήσει κάθε απόπειρα δίωξης των εκπαιδευτικών του 6ου δημ.σχολείου Δάφνης.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδίδοντας την ελληνική σημαία στον μικρό Αμίρ δήλωσε στο λογαριασμό του στο twitter: «Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές και τις αξίες μας».

Παρέλειψε βέβαια να σημειώσει ότι η κυβέρνησή του με την εγκύκλιο του Σεπτεμβρίου για την επιλογή σημαιοφόρων, επανέφερε σε λειτουργία την Υ.Α. Γ1/219/16-3-2001(ΦΕΚ 277Β) η οποία προβλέπει ρητά ότι «Στη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων για την κατάθεση στεφάνου μπορούν να συμμετέχουν και αλλοδαποί μαθητές, οι οποίοι φοιτούν τουλάχιστο δύο (2) χρόνια σε ελληνικό σχολείο». Δηλαδή, με δυο λόγια, η εφαρμογή της εγκυκλίου αυτής αποκλείει από τη διαδικασία κλήρωσης και τον Αμίρ και χιλιάδες ακόμα συμμαθητές του! Και μάλιστα το έκαναν με μια παραπομπή στην ΥΑ, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, για να μην το αντιληφθούν και τους πάρουν στο ψιλό. Και αυτό ενώ γνωρίζουν ότι μια ΥΑ δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ΠΔ 79, δηλαδή γνωρίζουν τη σύγχυση που συνειδητά δημιουργούν γύρω από το θέμα!

  • Ενάντια στην πολιτική του αποκλεισμού και των περικοπών, διεκδικούμε άμεσα, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για να στελεχωθούν οι τάξεις υποδοχής και να ενισχυθούν τα σχολεία με υποστηρικτικό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί, κλπ.)
  • Ενάντια σε κάθε πρακτική και αντίληψη ρατσισμού και ξενοφοβίας

ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!!

ΜΟΡΦΩΣΗ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!