Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κάλυψη ωρών παράλληλης στήριξης μαθητών.

Μετά και τις τελευταίες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία του συλλόγου μας στο τέλος του Οκτώβρη η κατάσταση διαμορφώθηκε όπως είχαμε προβλέψει.

Η δίμηνη υπολειτουργία των ολοήμερων σχολείων είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των μαθητών και των τμημάτων τους, κάτι που ήταν απολύτως αναμενόμενο από τη στιγμή που το δημόσιο σχολείο δεν μπόρεσε να καλύψει τις μορφωτικές και άλλες ανάγκες που υπηρετεί το ολοήμερο σχολείο και (λόγω των καθυστερημένων προσλήψεων)μόνο μετά από τρείς μήνες λειτουργίας κατάφερε να αναπτύξει πλήρως το πρόγραμμά του.

Είχαμε επισημάνει ότι αυτό θα οδηγούσε στην υποβάθμιση και στη συρρίκνωση του ολοήμερου καθώς οι γονείς θα αναζητούσαν αλλού λύση, όπως και έγινε. Καθόλου τυχαία τα κάθε είδους φροντιστήρια στις γειτονιές διαφημίζουν πια τα τμήματα μελέτης για τους μαθητές του δημοτικού.

Την ίδια στιγμή, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής περικοπών που ακολουθεί, η παράλληλη στήριξη για τους μαθητές που έχουν πάρει έγκριση από το ΚΕΔΔΥ δεν έχει καλυφθεί πλήρως. Οι περισσότεροι μαθητές μας έχουν 9 ώρες παράλληλη στήριξη, πολλές φορές από δύο διαφορετικούς εκπαιδευτικούς.

Και τώρα ,τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων και λόγω της συρρίκνωσης του ολοήμερου, υπάρχουν εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι αλλά και ειδικότητες, που προτείνεται να καλύψουν το ωράριό τους στην παράλληλη στήριξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τις θέσεις εργασίας όλων των εκπαιδευτικών στην Π.Ε αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών μας οι οποίοι δικαιούνται ,όπως σαφώς αναφέρουν οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ ,έναν εκπαιδευτικό πλήρως και αποκλειστικά.

Διεκδικούμε

να καλυφθούν τα κενά στην παράλληλη στήριξη με προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής έναν για κάθε μαθητή για όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα. Κάθε άλλη λύση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους

Διεκδικούμε

οι ελάχιστες διαθέσιμες ώρες που προέκυψαν να διατεθούν στην κάθε σχολική μονάδα όπως εκείνη αποφασίζει.

Καλούμε

τους συλλόγους διδασκόντων και τους διευθυντές-διευθύντριες των σχολείων να αποφασίσουν ανάλογα.

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος