ψηφίσματα αλληλεγγύης

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com , Ζωγράφου

 

27/3/2012

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΩΡΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται συντονισμένη προσπάθεια να φιμωθεί η οργανωμένη συνδικαλιστική δράση υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.
Στο πνεύμα αυτό κινούνται οι διώξεις κατά 17 εκπαιδευτικών μελών του Συλλόγου διδασκόντων του 12ου Δ.Σ. Γλυφάδας, γιατί ενημέρωσαν το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Γλυφάδας για στοιχεία αντισυναδελφικής συμπεριφοράς του διευθυντή και αδυναμία συνεργασίας και το ΔΣ ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους εκδίδοντας ανακοίνωση στήριξης. Κατά την άποψη του μηνυτή, τα έγγραφα αυτά δημιούργησαν τους όρους για την αρνητική βαθμολόγησή του στις κρίσεις διευθυντών.
• Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του 12ου Δ.Σ. Γλυφάδας και στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γλυφάδας. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα η έκφραση της θέσης του Συλλόγου Διδασκόντων για τη λειτουργία του σχολείου.
• Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναδείξουν ως κύριο ζήτημα την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών.
Οι Σύλλογοι Διδασκόντων και τα συνδικαλιστικά σωματεία έχουν κατακτήσει με αγώνες το δικαίωμα στην έκφραση και την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση και θέση. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων έχουν φωνή και τα Δ.Σ. των συλλόγων όχι μόνο δικαιούνται αλλά οφείλουν να υπερασπίζονται τα μέλη τους και να τοποθετούνται δημόσια.

 

27/3/2012

 

Συμπαράσταση στο διωκόμενο πρόεδρο του Συλλόγου Π.Ε. Θήρας

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. λαμβάνοντας υπόψη του την απόφαση του συλλόγου της Θήρας σχετικά με την κλήση σε προκαταρκτική ανάκριση του προέδρου του συλλόγου Φραγκίσκου Λάβαρη «προκειμένου να δικαστεί γιατί υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της κριτικής κατά πράξεων της προϊσταμένης αρχής» για ραδιοφωνική συνέντευξη που είχε δώσει σε σχέση με τις κρίσεις Διευθυντών, επισημαίνει τα εξής:
1.  Η κλήση σε εξέταση του συναδέλφου στα πλαίσια προκαταρκτικής έρευνας, αποτελεί σκόπιμη κίνηση εκφοβισμού και φίμωσης της ελευθερίας του λόγου και προσωπικής δίωξής του.
2. Εντάσσεται στο συνολικό κύμα διώξεων που έχει επιδοθεί το Υπουργείο Παιδείας και οι μηχανισμοί του ενάντια σε κάθε φωνή που ασκεί κριτική, διατυπώνει διαφορετική γνώμη και άποψη για το τι συμβαίνει στην εκπαίδευση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο διωκόμενο συνάδελφο και απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη εναντίον του.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν εκφοβίζεται, δεν τρομοκρατείται. Δεν θα σιωπήσουμε. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνα, απαντάμε στον αυταρχικό κατήφορο κυβέρνησης, Υπουργείου και διοικητικών μηχανισμών.

 

 

Ψήφισμα για τις συλλήψεις στην παρέλαση της Λάρισας

 

 

Το  Δ.Σ. του  Α΄ Συλλόγου Αθηνών εκπαιδευτικών Π.Ε. καταγγέλλει τη βία που άσκησαν οι αστυνομικές δυνάμεις απέναντι σε εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, μέλη πολιτικών συλλογικοτήτων και λαϊκών συνελεύσεων που διαδήλωσαν κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στη Λάρισα. Παρέλαση που πραγματοποιήθηκε σε καθεστώς πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχοντας εντολή να μην αφήσουν καμιά φωνή διαμαρτυρίας χρησιμοποίησαν ωμή βία τραυματίζοντας σοβαρά μια διαδηλώτρια και προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις, ανάμεσά τους και τον εκπαιδευτικό Γκουλιώνη Στέφανο.

 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου Γκουλιώνη Στέφανου και των υπόλοιπων συλληφθέντων.

 

Δηλώνουμε ότι το αστυνομικό κράτος της κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ  δε  θα κάμψει  τους αγώνες μας .

 

            Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση της ζωής μας και του μέλλοντος των παιδιών μας, ενάντια  τη  φτώχεια, την εξαθλίωση, την ισοπέδωση των κοινωνικών και πολιτικών μας. 

 

Ψήφισμα για τις συλλήψεις στη Χαλκίδα την ημέρα των  Φώτων

 

 

Στην  Πόλη της Χαλκίδας, στην γιορτή των Φώτων και του αγιασμού των Υδάτων, η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία και αποδοκιμασία από την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων Πολιτών, με κυρίαρχο σύνθημα «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς».

Η αστυνομία στοχοποίησε πέντε από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, δύο από τους οποίους είναι εκπαιδευτικοί, και αφού τους απομόνωσε τους προσήγαγε βίαια στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας με την κατηγορία της «προσβολής του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», θέλοντας έτσι να παραδειγματίσει και να τρομοκρατήσει το διαμαρτυρόμενο πλήθος και να ποινικοποιήσει κάθε επιθυμία κινητοποίησης, κριτικής και αμφισβήτησης.     Σ’ αυτά τα πλαίσια οι προσαχθέντες  παραπέμπονται σε δίκη με την «διαδικασία του κατεπείγοντος» την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας.  

Το  Δ.Σ. του  Α΄ Συλλόγου Αθηνών εκπαιδευτικών Π.Ε καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης κάθε φωνής διαμαρτυρίας και έμμεσης απαγόρευσης οποιασδήποτε διαμαρτυρίας. 

Στεκόμαστε στο πλευρό των συλληφθέντων και απαιτούμε,  στο όνομα των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών αυτής της χώρας,  την παύση της δίωξής τους που είναι πολιτική δίωξη και θυμίζει τις πιο σκοτεινές εποχής της σύγχρονης ιστορίας.

 

Για το Δ.Σ.

  

    Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαριόλης Δημήτρης                                                                              Καππής Γιώργος