Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

28-02-2018

Α΄ Σύλλογος Αθηνων: Συμπληρωματική τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 2 Μάρτη

Ο Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 3 ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΠΟΙΟΣ –Α ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Αγώνας για να σταματήσουμε την πολιτική αδιοριστίας

Όλοι –ες στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση

Παρασκευή 2 Μάρτη, 13.00, στο Υπουργείο Παιδείας

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα!

Διορισμός όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

 

 

Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιεκπαιδευτική επίθεση των μηδενικών διορισμών, της αδιοριστίας και της διόγκωσης της ελαστικής εργασίας  με το υπό προώθηση νομοσχέδιο για τις υποστηρικτικές δομές και την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση. Επιπλέον, και ενώ αναμένεται η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ και η υλοποίηση των μνημονιακών αντιεκπαιδευτικών και αντιλαϊκών της δεσμεύσεων, σχολάρχες, ΚΕΔΕ και συντεχνιακά συμφέροντα επιτίθενται ανοιχτά ενάντια στο δημόσιο νηπιαγωγείο.

Σε αυτό το τοπίο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρίσκονται στη δυσμενέστερη θέση: χρόνια αδιοριστία με οικονομική εξάντληση των ίδιων και των οικογενειών τους, άνισα εργασιακά δικαιώματα σε σχέση με τους μόνιμους (αναρρωτικές άδειες, άδειες μητρότητας, συνδικαλιστικά δικαιώματα κ.ά.), χρόνια περιπλάνηση και ανασφάλεια.

Οι συγχωνεύσεις σχολείων, η επιχειρούμενη 30ωρη υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο στην προοπτική αύξησης του διδακτικού ωραρίου και αποχαρακτηρισμού της ώρας σίτισης, που έχουν ήδη ψηφιστεί, θα οδηγήσουν πανελλαδικά σε μερικές ακόμα χιλιάδες απολυμένους και άνεργους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στην εκπαίδευση από ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς για 10-15 χρόνια δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα αλλεπάλληλα μέτρα, που στοχεύουν στη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας με καταστροφικές συνέπειες για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, οδηγούν σε διάλυση το δημόσιο σχολείο!

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το πτυχίο.
 • Διορισμός όλων των αναπληρωτών/τριών για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις .
 • Κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά.
 •  Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων.
 • Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δε δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.
 • Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια, όλα τα παιδιά 4 έως 6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων, μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών, άμεσες λύσεις για κτιριακό και υλικοτεχνική υποδομή.
 • Να συσταθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες οργανικές θέσεις για όλες τις υπάρχουσες σήμερα ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Κάλυψη όλων των κενών, ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για όλες τις ώρες που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση.
 • Καμία υποχρεωτική μετακίνηση μαθητή, όχι στα πληθωρικά τμήματα – μπλοκάρουμε τις τριμελείς επιτροπές του ΠΔ 79.
 • Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας! Κάλυψη των απωλειών της οχταετίας, απόδοση όλων των χαμένων κλιμακίων.
 • Όχι στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

 

Συμμετέχουμε στη συνέλευση αγώνα επιτροπών αναπληρωτών, Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ, την ίδια μέρα στις 5μ.μ. στο ΠΤΔΕ ( Ναυαρίνου 13Α )

Comments are closed.