Α΄ Σύλλογος Αθηνών: OΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στις 13:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  • Η ιστορική κινητοποίηση της Παρασκευής 2 Μαρτίου έδειξε με σαφήνεια ότι ο κόσμος της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας αλλά και γενικότερα ο εκπαιδευτικός κόσμος βρίσκεται σε αγωνιστική ανάταση και διεκδικεί αποφασιστικά μαζικούς διορισμούς απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές.
  • Αυτός ο κόσμος δεν λύγισε μπροστά στην πολιτική της καταστολής αλλά με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα έσπασε την τρομοκρατία, άνοιξε τις πόρτες του Υπουργείου Παιδείας και σε μια μαζικότατη συνέλευση εκατοντάδων εκπαιδευτικών αποφάσισε αγωνιστική κλιμάκωση με νέα απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 9 Μάρτη.
  • Το Υπουργείο προσπάθησε να εκτονώσει την αντιπαράθεση καλώντας στο Υπουργείο την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ την Τετάρτη 7 Μαρτίου να συζητήσουν πίσω από κλειστές πόρτες, μακριά από τα ενοχλητικά συνθήματα των εκπαιδευτικών, στοχεύοντας στην εκτόνωση των κινητοποιήσεων και στην ανάκτηση της πρωτοβουλίας των κινήσεων. Σε αντίθεση με τη ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση προχωρώντας σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ερήμην του κινήματος.
  • Το εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε την απάντηση του με τη συνέχεια των κινητοποιήσεων πανελλαδικά στις 9 Μάρτη μετά από κάλεσμα 41 συλλόγων Π.Ε και ΕΛΜΕ και συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων. Στη συνάντηση αντιπροσωπείας των συγκεντρωμένων με τον Υφυπουργό Παιδείας αναδείχθηκε η αναλγησία της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και η επιμονή στις αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές των μηδενικών διορισμών.

 

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών, συντονίζοντας τη δράση του με τους άλλους συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, συμμετείχε στη σύσκεψη που κάλεσε για την Τετάρτη 7 Μαρτίου ο Σύλλογος Εκπ/κών  Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής με σκοπό τον συντονισμό και την οργάνωση της δράσης μας και την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Κήρυξε στάση εργασίας και συμμετείχε στην κινητοποίηση της 9 Μάρτη στο Υπουργείο στηρίζοντας την απόφαση της Συνέλευσης Αγώνα.

 

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Τα αιτήματα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά, εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, συνδέονται με την κοινωνική αναγκαιότητα να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο και με τους αγώνες ενάντια στις πραγματικές αιτίες της σημερινής κατάστασης, ενάντια στο σύνολο των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων που συρρικνώνουν και διαλύουν το δημόσιο σχολείο και περικόπτουν θέσεις εργασίας (συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων, υψηλός αριθμός μαθητών στις τάξεις, αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών, τριμελείς επιτροπές του ΠΔ79 κλπ.). Αμφισβητούν έμπρακτα τα μνημονιακά δεσμά και την κυβερνητική πολιτική.

 

Ο αγώνας μας κλιμακώνεται την Παρασκευή 16 Μαρτίου

.

Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 16 – 3 – 2018 από 08:15 έως 10:45 ή από 1:15 έως 16:00, ώστε μαζί με την τρίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ να συμμετέχουν οι συνάδελφοι στην πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση στο ΥΠΠΕΘ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το πτυχίο.
  • Διορισμό όλων των αναπληρωτών/τριών για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις .
  • Κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά.
  •  Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων.
  • Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δε δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.
  • Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια, όλα τα παιδιά 4 έως 6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων, μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών, άμεσες λύσεις για κτιριακό και υλικοτεχνική υποδομή.
  •  Σύσταση  άμεσα όλων των απαραίτητων οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες σήμερα ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Κάλυψη όλων των κενών-ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για όλες τις ώρες που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση.
  • Καμία υποχρεωτική μετακίνηση μαθητή-όχι στα πληθωρικά τμήματα – μπλοκάρουμε τις τριμελείς επιτροπές του ΠΔ 79.
  • Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας! Κάλυψη των απωλειών της οχταετίας, απόδοση όλων των χαμένων κλιμακίων.
  • Όχι στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

 

 

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος