Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Δολοφονική επίθεση φασιστικής ομάδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά. Οι επιτιθέμενοι εισέβαλαν στο κτίριο με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, φωνάζοντας «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» και κρατώντας στειλιάρια και αναμμένους πυρσούς άρχισαν να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα πέντε άτομα να τραυματιστούν.

Μία εκ των θυμάτων είναι και η συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής», Ελευθερία Τσορμπατζόγλου, η οποία είχε τραύματα στο κεφάλι και της έγιναν ράμματα. Ακόμα ένα άτομο έφερε εγκαύματα καθώς οι επιτιθέμενοι του έριξαν τον πυρσό προς το πρόσωπο.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσουν τα μέλη τους οι φασιστικέ συμμορίες προσπαθουν να ξανασηκώσουν κεφάλι.

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στα θύματα της επίθεσης.
  • Καλούμε την κοινωνία να καταδικάσει και να απομονώσει την εγκληματική-ναζιστική συμμορία της ΧΑ, στέλνοντας τους εκεί που τους αξίζει. Η δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να ολοκληρωθεί για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

 

  • Καλούμε τους συναδέλφους  μαζί  με όλους τους εργαζόμενους να υψώσουν αποφασιστικό τείχος απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνικής ζωής και να δυναμώσουν την πάλη για την ανατροπή των πολιτικών που εκτρέφουν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον ναζισμό. Να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και όσους τρέφουν και ανέχονται την εγκληματική δράση της.