Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα του 1ου και 18ου Νηπιαγωγείου και την απαράδεκτη αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών από το Δήμο Ζωγράφου

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, σε επίσκεψή του στο 1ο και 18ο Νηπιαγωγεία Ζωγράφου, ενημερώθηκε από τις συναδέλφους νηπιαγωγούς  για τα παρακάτω:

  • Το νηπιαγωγείο, το οποίο στεγάζεται σε ακατάλληλο χώρο, ισόγειο πολυκατοικίας ,αντιμετωπίζει ,μεταξύ άλλων, δύο σοβαρότατα προβλήματα.

1.Η αυλή είναι ακατάλληλη για τα νήπια, το δάπεδό της είναι φθαρμένο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί παιδιών.

2.Υπάρχει μόνο μία τουαλέτα για 50 νήπια.

Οι γονείς των παιδιών αποφάσισαν να κινητοποιηθούν με παρέμβασή τους στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 1-3-2018 με σκοπό την έκθεση των προβλημάτων αυτών και την διεκδίκηση λύσεων. Κινητοποίηση στην οποία θα παρευρίσκονταν και οι νηπιαγωγοί.

Το πρωί εκείνης της ημέρας οι νηπιαγωγοί του σχολείου αυτού, δέχτηκαν τηλεφώνημα από το γραφείο της δημάρχου  και συγκεκριμένα από τη γραμματέα της, η οποία:

  • τις εγκαλούσε γιατί υποκινούσαν τους γονείς να παρέμβουν στο δημοτικό συμβούλιο και
  • απαιτούσε να μάθει το όνομα της νηπιαγωγού που είχε –σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της –ενημερώσει για τα προβλήματα του σχολείου και είχε προτρέψει τους γονείς να απευθυνθούν στο Δήμο.

Το ΔΣ του συλλόγου μας

καταγγέλει την παραπάνω ενέργεια που όχι μόνο ξεφεύγει από τη δικαιοδοσία της δημοτικής αρχής αλλά επιπλέον δείχνει να υποτιμά το έργο και τον ρόλο των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε υποχρέωση να λογοδοτούμε στον Δήμο για τις ενέργειες που κάνουμε στα πλαίσια της εργασίας μας.

Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε απόπειρες τρομοκράτησης μας επειδή παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες για μας και τους μαθητές μας, επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Αυτό που υποκινεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς είναι τα χρονίζοντα κτιριακά προβλήματα των νηπιαγωγείων του Δήμου μας και η ανάγκη υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου απέναντι στη συνεχή του υποβάθμιση.

Σε αυτά τα συγκεκριμένα προβλήματα, στο συνολικό κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων ,η δημοτική αρχή οφείλει να δώσει άμεσες απαντήσεις.

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος