Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

23-04-2018

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 25/4, 1.30μμ στα Προπύλαια

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς

 

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών στο Υπ. Παιδείας , στο κέντρο της Αθήνας αλλά και οι συγκεντρώσεις που έγιναν  σε πολλές πόλεις της χώρας ανέδειξαν με τον πιο επιτακτικό τρόπο  τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί  η   εφαρμογή των  μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης με αποκορύφωμα τη  μακροχρόνια αδιοριστία και την δραματική κατάσταση χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων μας.

Το σίγουρο  είναι ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό καθώς η  αναμονή διευκολύνει μόνο την κυβέρνηση και το Υπ Παιδείας να συνεχίσουν την προώθηση αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων και δραστικών περικοπών.

Χρειάζεται τώρα να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε αυτό τον αγώνα.

 

Να απαντήσουμε στην κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης και του Υπ Παιδείας

Μας αφορά όλους και πρέπει να δώσουμε τη μάχη ενάντια:

  • Στη νέα οριστική έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική εκπαίδευση η οποία προβλέπει νέες αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και περικοπές. Στο ν/σχέδιο για τις δομές της εκπαίδευσης που προωθεί την αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση και αποδομεί την ειδική αγωγή. Το άρθρο 50 (καταργούμενες διατάξεις: κατάργηση του ΠΔ 79) να ψηφιστεί με την προσθήκη της κατάργησης της ΑΔΙΠΔΕ, του ν.3848 και όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης.
  • Στην προσπάθεια διάσπασης των αναπληρωτών με την αλλαγή του τρόπου πρόσληψης και την προώθηση προσοντολογίου
  • Στην ελαστική εργασία στην εκπαίδευση και την περικοπή των εργασιακών δικαιωμάτων και της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους

Δεν αποδεχόμαστε τα κάθε είδους παζάρια  όπως πρόσφατα την πρόταση για 5ετή σύμβαση αντί για μόνιμους διορισμούς που προτείνει ο ΟΟΣΑ και «σερβίρει» το Υπ Παιδείας «διαφωνώντας». Η πρόταση αυτή δείχνει ότι υπολογίζουν και πιέζονται από τον αγώνα μας και προωθούν ενδιάμεσες εκδοχές ελαστικής εργασίας επιχειρώντας ταυτόχρονα να ακυρώσουν κάθε ενδεχόμενο μόνιμων για όλους τους νεότερους συναδέλφους από δω και πέρα.

Απαιτούμε τώρα :

  • Άμεση δέσμευση για μόνιμους μαζικούς διορισμούς από την αμέσως επόμενη σχολική χρονιά 2018-19
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία
  • Διορισμό όλων των αναπληρωτών
  • Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Να συναντηθούμε στον αγώνα με τους συμβασιούχους στην υγεία, το υπουργείο πολιτισμού και άλλους που κινητοποιούνται εκείνη τη μέρα αλλά και  με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που κινητοποιούνται την ίδια μέρα ενάντια στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

Ο Σύλλογος προκηρύσσει 3 ώρες  στάση εργασίας, από τις 1.15 έως τη λήξη του ωραρίου για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση.

 

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος

Comments are closed.