Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Για τη συγκρότηση της τριμερούς επιτροπής έκφρασης γνώμης στο πλαίσιο της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης για το Δήμο της Αθήνας

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι με ευθύνη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής δεν έχει μέχρι στιγμής συγκροτηθεί τριμερής επιτροπή έκφρασης γνώμης στο πλαίσιο της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης για το Δήμο Αθηναίων.

Η καθυστέρηση αυτή δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης από την επόμενη σχολική χρονιά παρέχοντας κάλυψη τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη Δημοτική Αρχή να συνεχίσουν την πολιτική περικοπών και υποβάθμισης της εκπαίδευσης στις περιοχές του πιο μεγάλου Δήμου της χώρας, στις οποίες καταγράφονται μεγάλες κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες.

Ο Σύλλογός μας, υλοποιώντας σχετική απόφαση της ΔΟΕ (23/3/2018), διεκδίκησε και εγγράφως (έγγραφο 2/4/2018) την εκπροσώπηση όλων των Συλλόγων ΠΕ του Δήμου Αθηναίων ώστε να εκφράσουν τη θέση τους για τα νηπιαγωγεία των περιοχών ευθύνης τους.

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή να προχωρήσει έστω και τώρα στη συγκρότηση της επιτροπής. Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να παρέμβει άμεσα ώστε να συγκροτηθεί η τριμερής επιτροπή στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας.

 

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος