A΄ Σύλλογος Αθηνών: Αναφορικά με το συνέδριο της ΔΟΕ για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση

Το Δ.Σ του Α  Συλλόγου Αθηνών εκφράζει την αντίθεσή του στην επιλογή του ΔΣ της ΔΟΕ να καλέσει εκπροσώπους της ΚΕΔΕ ως ομοτράπεζους συνομιλητές στο συνέδριο ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή  που διεκδικούμε ως κλάδος την άμεση και καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής &Εκπ/σης και έχουμε απέναντί μας την Κ. Ε. Δ. Ε., η οποία σε κάθε ευκαιρία συκοφαντεί και διασύρει το Δημόσιο Νηπιαγωγείο και τις/τους εκπαιδευτικούς που το υπηρετούν.

Πρόκειται για την ΚΕΔΕ, την οποία η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, υπεύθυνοι και αρμόδιοι για την ασκούμενη εκπαιδευτική πολιτική αναγόρευσαν σε καθοριστικό παράγοντα μέσω των τριμερών επιτροπών για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι της πολιτικής τους απόφασης αλλά και ως εργαλείο  για την υλοποίησή της. Είναι άλλωστε γνωστό ότι αποτελεί έναν από τους κύριους πολέμιους της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, υπέρμαχος της γονεϊκής επιλογής σχολείου και του διπλού δικτύου της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης (παρέα με τα ιδιωτικά συμφέροντα )

Θεωρούμε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα χρειάζεται συνέδρια που μέσα από ελεύθερους και ισότιμους όρους συζήτησης με τη συμμετοχή των συναδέλφων της βάσης, θα τεκμηριώνουν επιστημονικά και θα προωθούν τις θέσεις του κλάδου και του εκπαιδευτικού κινήματος και όχι συνέδρια νομιμοποίησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που βάλλει ενάντια στο Δημόσιο Σχολείο και Νηπιαγωγείο με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης, της ΚΕΔΕ και των ορκισμένων αντιπάλων της δίχρονης  υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης .

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος