Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ για νέα δίωξη κινήματος κατά πλειστηριασμών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει τη νέα δίωξη ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών με το σχηματισμό δικογραφίας για το δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, πρόεδρο του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης και δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο οποίος καλείται σε προκαταρκτική εξέταση για «παρακώλυση διενέργειας πλειστηριασμού από κοινού».

Η νέα δικογραφία που σχηματίσθηκε αυτεπάγγελτα αλλά παρέμενε μυστική για 1,5 χρόνο, αφορά την κινητοποίηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις 28 Σεπτέμβρη 2016, μετά την έκκληση του Μιχάλη Π., πατέρα πολυμελούς οικογένειας (με τον ίδιο κι ένα παιδί ΑΜΕΑ), με την οποία ζητούσε να μην επιτρέψουμε να αρπάξει η Τράπεζα το σπίτι της οικογένειάς του. Η έκκλησή του προκάλεσε συγκίνηση αλλά και αγανάκτηση για την ανάλγητη πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. και η μαζικότατη συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης 400-500 εργαζόμενων, άνεργων, φοιτητών και δεν επέτρεψε την αρπαγή του σπιτιού.Η κινητοποίηση αυτή αποτέλεσε και το πρώτο μεγάλο βήμα για να δυναμώσει και να εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που κατάφερε με δυναμικό κι ανυποχώρητο αγώνα να αποκαλύψει την πολιτική τους και δεν επέτρεψε την αρπαγή δεκάδων λαϊκών σπιτιών, μαγαζιών ή χωραφιών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δηλώνει τη συμπαράστασή του στον Ηλία Σμήλιο, γιατί δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αγωνιστεί, μαζί με πολλούς άλλους στη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα, για να σταματήσουμε το κοινωνικό έγκλημα των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίαςαπό τις τράπεζες, το κράτος και όλα τα αρπακτικά!

  • Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε προκαταρκτικής εξέτασης, κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριώνσε βάρος του Ηλία Σμήλιου

 

  • Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος.

 

  • Λέμε ΟΧΙ στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος.

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος