Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλοι-ες στην πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ Τρίτη 15 Μάη, ώρα: 6.00μμ. Προσυγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής

70 χρόνια από τη Νάκμπα

(τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης με την εισβολή το 1948)

 

Νίκη στον ανυποχώρητο αγώνα

για την απελευθέρωση της μαρτυρικής Παλαιστίνης

 

Όλοι-ες στην πορεία

προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Τρίτη 15 Μάη, ώρα: 6.00μμ. Προσυγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής

70 χρόνια μετά τη Νάκμπα, τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης, δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές αψηφούν την τρομοκρατία του Ισραηλινού Κράτους και διεκδικούν το δικαίωμα στην επιστροφή (Αλάουντα στα αραβικά) στις πατρογονικές τους εστίες, από τις οποίες οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν με τη βία, διαδηλώνοντας στη «νεκρή ζώνη» που το Ισραήλ έχει επιβάλει εδώ και χρόνια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Αυτοί οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» που αψηφούν τις σφαίρες παραδίδουν μαθήματα θάρρους, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας στους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου, είτε αυτοί ζουν στα δεσμά της κατοχής είτε στα δεσμά του καπιταλισμού και του μνημονίου, όπως εμείς. 49 νεκροί και σχεδόν 5.000 τραυματίες είναι το τίμημα της αντίστασης στην τρομοκρατία των ελεύθερων σκοπευτών του ισραηλινού στρατού κατά τις τελευταίες 6 εβδομάδες.

70 χρόνια μετά τη Νάκμπα, το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ έχει μετατρέψει την Παλαιστίνη σε τεράστια φυλακή, με εκατοντάδες σημεία ελέγχου, καθώς και με το τείχος περιορισμού της Δυτικής Όχθης, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση εκατοντάδων χιλιάδων παλαιστίνιων σε υποδομές υγείας, εκπαίδευσης, και διαβίωσης. Το Ισραηλινό κράτος οργανώνει πογκρόμ, συλλήψεις, και εν ψυχρώ εκτελέσεις, με επιθέσεις του στρατού κατοχής και εποίκων, ακόμη και ενάντια σε μικρά παιδιά. Κατεδαφίζει οικισμούς παλαιστίνιων, εκτοπίζει, απομυζά τη γη, και τους φυσικούς πόρους του Παλαιστινιακού λάου.

70 χρόνια μετά τη Νάκμπα, η Ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνυπεύθυνη στο συστηματικό έγκλημα απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, καθώς βαθαίνει τη συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ σε στρατιωτικό επίπεδο, με διευρυμένα προγράμματα συνεκπαίδευσης του Ελληνικού και Ισραηλινού στρατού αντίστοιχα. Παράλληλα ενισχύει τη θέση της στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ παίρνοντας μέρος στην κατασκευή του κοινού αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας EastMed, για την εξαγωγή κλεμμένου φυσικού πλούτου της Παλαιστίνης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

70 χρόνια μετά τη Νάκμπα, o πρόεδρος των ΗΠΑ, Τραμπ, προχωρά σε μια εμπρηστική κίνηση αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραηλινού κράτους και εγκαινιάζοντας σήμερα 14/5 την νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην πόλη αυτή.

70 χρόνια μετά τη Νάκμπα, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται παραθέτοντας βαρύ φόρο αίματος για την λευτεριά, σε αγώνα με τεράστιες θυσίες σε βάθος δεκαετιών, από την μια γενιά στην άλλη μέχρι την οριστική νίκη, και απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τη σιωνιστική κατοχή.

Αυτές τις ώρες ο Ισραηλινός στρατός εξαπολύει νέα δολοφονική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας. Ήδη από το πρωί υπάρχουν πάνω από 40 νεκροί και χίλιοι τραυματίες. Από  αληθινά πυρά

Απαιτούμε:

  • Ανεξάρτητο, κυρίαρχο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη.
  • Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του 1967, να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες.
  • Την ακύρωση των πολιτικοστρατιωτικών συμφωνιών που έχουν υπογράψει διαχρονικά οι κυβερνήσεις και το ελληνικό κράτος με το Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος του Ισραήλ. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας μας, έχει αναγορεύσει σε “προνομιακό σύμμαχο” της χώρας το κράτος -δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
  • Άμεση απελευθέρωση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των εκατοντάδων ανήλικων παλαιστίνιων αγωνιστών.

Νίκη στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Τερματισμός των σχέσεών της χωράς μας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Όλοι/ες την Τρίτη 15/5, στις 18.00 στο Μέγαρο Μουσικής και στην πορεία προς την αμερικάνικη και την Ισραηλινή πρεσβεία.

 

 

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος