Σάββατο 10 Νοεμβρίου: Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου»

Το Δ.Σ. και η πολιτιστική επιτροπή του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.  σας προσκαλούν στην ξενάγηση – επίσκεψη στη νέα περιοδική έκθεση

Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πηγή αστείρευτης έμπνευσης και αιτία βαθιάς αισθητικής συγκίνησης, το Ωραίο, αποτυπώνεται οπτικά στα αρχαία έργα τέχνης, συνιστώντας μια διαρκώς μεταβαλλόμενη εικόνα στην ιστορία της ανθρώπινης δημιουργίας. Η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αναδεικνύει τις διαφορετικές εκφράσεις αισθητικής σε ετερογενή κοινωνικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα από τη νεολιθική περίοδο μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, αξιοποιώντας το εξαιρετικά ευρύ χρονολογικό φάσμα που καλύπτουν οι συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Τριακόσιες σαράντα αρχαιότητες από τις πλούσιες συλλογές του σε συνδυασμό με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, προσφέρουν μια αισθητική πανδαισία και υπόσχονται ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο αισθητικές απολαύσεις.
 Όποιος,όποια ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή  με ένα SMS ως την Τετάρτη 7-11
Τηλέφωνο επικοινωνίας: Μπογιατζή Σοφία : 6974373104
 
Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!
Η ξενάγηση θα ξεκινήσει αυστηρά στις 11 π.μ.
Πρέπει όλοι να έχουν τις κάρτες τους και να έχουν συγκεντρωθεί οι κάρτες αυστηρά στις 11 παρά τέταρτο για να πάρουμε τα εισιτήρια χωρίς καθυστέρηση.
 
Φροντίστε να έχετε ανανεώσει (εάν χρειάζεται) την κάρτα του υπουργείου πολιτισμού για την ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους. Η κάρτα είναι απαραίτητη για τη δωρεάν είσοδο στο Μουσείο την ημέρα της ξενάγησης.
Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας
Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος