A΄ Σύλλογος Αθηνών: Σχετικά με την απόδοση οργανικών θέσεων και τη διαμόρφωση ομάδων σχολείων για τους συναδέλφους ειδικοτήτων

Με αφορμή την απόδοση οργανικών θέσεων σε συναδέλφους ειδικοτήτων  και τη διαμόρφωση ομάδων σχολείων που θα συμπληρώνουν αυτοί οι συνάδελφοι το ωράριό τους επισημαίνουμε τα εξής:

Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, σε πολλές περιπτώσεις με 4 διδακτικές ώρες εργασίας σε κάθε σχολείο, αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι και σε 5 σχολεία την εβδομάδα και πολλές φορές να διδάσκουν σε δύο διαφορετικά σχολεία την ίδια ημέρα, με τις πρόσθετες δυσκολίες που αυτή η μετακίνηση συνεπάγεται (πολλές φορές δεν προλαβαίνουν ούτε το κουδούνι  κατά τη μετακίνησή τους).

Εμείς, από την πλευρά μας συνεχίζουμε να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Μείωση του διδακτικού ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας στα επίπεδα των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας. Κανένας εκπαιδευτικός να μην μετακινείται σε πάνω από τρία σχολεία την εβδομάδα. Κανένας εκπαιδευτικός να μην μετακινείται σε δύο διαφορετικά σχολεία την ίδια ημέρα.
  • Να αποσυρθεί – καταργηθεί άμεσα η υπουργική απόφαση της 30 – 5 – 2016 που απαγορεύει τη λειτουργία παράλληλων τμημάτων γαλλικής – γερμανικής στα Δημοτικά Σχολεία. Να διδάσκεται η β’ ξένη γλώσσα (γαλλικά και γερμανικά) χωρίς τον περιορισμό της «πλειοψηφίας του τμήματος».
  • Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη βάση της ύπαρξης σταθερού προσωπικού για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με βάση τις επιταγές της παιδαγωγικής επιστήμης.
  • Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας
Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος