Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Εξαφάνιση τμημάτων ένταξης από το My School

Αριθ.πρωτ :30                                                                       Zωγράφου,17-9-2018:

                                                      Προς: Την Διεύθυνση Π.Ε Α΄ Αθήνας

                                          Κοινοποίηση: α) Μέλη μας

                                                       β) Συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ

                γ)Δ.Ο.Ε

 

          ΘΕΜΑ: ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ  ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ  ΑΠΟ ΤΟ MY SCHOOL  

 

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς με έκπληξη αλλά και ανησυχία διαπιστώσαμε ότι από το my school εξαφανίστηκαν τα δεύτερα τμήματα ένταξης από τα σχολεία που προέρχονται από τις τελευταίες συγχωνεύσεις και τα τμήματα που εξαφανίστηκαν ανήκουν στο σχολείο που συγχωνεύτηκε.

Σε αλλεπάλληλες επικοινωνίες με την Α΄Διεύθυνση τόσο των συναδέλφων που είδαν τις οργανικές τους να χάνoνται από τους πίνακες του my school  όσο και του ΔΣ του συλλόγου μας ,οι προφορικές και ανεπίσημες απαντήσεις που πήραμε αρχικά ήταν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ότι πρόκειται για κάποιο πρόβλημα του my school .

Σε γραπτό αίτημα συναδέλφων που έχουν οργανική σ αυτά τα τμήματα ένταξης με το οποίο ζητούσαν να λάβουν γραπτή επιβεβαίωση εάν συνεχίζουν να κατέχουν την οργανική θέση τους  καθώς και να ενημερωθούν  για τους λόγους για τους οποίους στην ηλεκτρονική καρτέλα (my school) του Σχολείου προβάλλεται μόνο μία οργανική θέση στο Τμήμα Ένταξης του Σχολείου, ενώ υπηρετούν δύο συνάδελφοι ,γραπτή απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.

Προφορικά όμως ειπώθηκε ότι η θέση καταργήθηκε και οι συνάδελφοι καλό θα ήταν να κάνουν αίτηση για μετάθεση ή απόσπαση.

 

Ενώ στα σχολεία μας υπάρχει ανάγκη για περισσότερους εκπαιδευτικούς τμημάτων ένταξης, τόσους  όσοι αντιστοιχούν στον αριθμό μαθητών με διαγνωσμένες εκπαιδευτικές ανάγκες, είμαστε αντιμέτωποι με την ¨εξαφάνιση¨ των δεύτερων τμημάτων ,όπου αυτά υπάρχουν.

Απαιτούμε να προβείτε  άμεσα στις ανάλογες ενέργειες ώστε να επανέλθουν στους πίνακες του my school οι θέσεις των συναδέλφων στα αντίστοιχα τμήματα ένταξης των συγχωνευμένων σχολείων.

 

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας
Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος