Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΩΡΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ

 

Παρά την κινητοποίηση διαρκείας των Συλλόγων Π.Ε. και των συναδέλφων αναπληρωτών, η Διεύθυνση Α΄Αθήνας προχώρησε στην κατανομή των μαθητών που χρειάζονται παράλληλη στήριξη σε ομάδες, ώστε να αντιστοιχούν 4 και 5 μαθητές σε κάθε εκπαιδευτικό παράλληλης.

Παραβιάζει έτσι κάθε παιδαγωγική αρχή, παραβλέποντας τις διαγνωσμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών στην Α΄Διεύθυνση και παρ΄ όλο που κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών – στις οποίες συμμετείχε και ο Σύλλογός μας –  οι πάντες (διευθυντής εκπαίδευσης, σχολικοί σύμβουλοι γενικής και ειδικής αγωγής, προϊστάμενος ΚΕΔΔΥ) είχαν συμφωνήσει ότι αυτό είναι αντιπαιδαγωγικό και δεν προσφέρει ουσιαστική στήριξη στους μαθητές.

Με την απόφαση αυτή παραβιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που έχουν διαγνωστεί και εγκριθεί από το ΚΕΔΔΥ για πλήρη παράλληλη στήριξη. Ταυτόχρονα οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής καλούνται για ακόμα μια χρόνια να εργαστούν σε δυσχερείς συνθήκες καθώς η πολιτική περικοπών την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση  απαξιώνει το ρόλο τους μέσα στα σχολεία. Επειδή το εργασιακό δικαίωμα τους για σταθερή και μόνιμη εργασία είναι αλληλένδετο με τον αγώνα για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών , η ερχόμενη Παρασκευή 28/9 θα μας βρει όλους στο υπουργείο παιδείας στην κινητοποίηση – πανελλαδική μέρα δράσης για μόνιμους διορισμούς.

Επιπλέον, η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε μια σειρά αντιφάσεις: οι αναπληρωτές έχουν 24 ώρες διδακτικό ωράριο. Επομένως, όταν καλούνται να καλύψουν 5 μαθητές, αναλογούν 5 διδακτικές ώρες στους 4 από αυτούς και 4 διδακτικές ώρες στον έναν! Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να επιλέξει το μαθητή με τις λιγότερες ώρες παράλληλης στήριξης;

Σε καμία περίπτωση αυτό δεν αποτελεί έργο των Συλλόγων Διδασκόντων και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το αναλάβουν. Η Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία ανέλαβε την προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής περικοπών να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαντήσει εγγράφως στα αιτήματα και ερωτήματα που ήδη σχολεία του Συλλόγου μας εγγράφως καταθέτουν.

Θέση του Συλλόγου μας είναι:

  • η πλήρης κάλυψη των κενών της παράλληλης στήριξης με έναν εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή και ταυτόχρονα πλήρη κάλυψη του μαθητή για όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα και με βάση τις οδηγίες των ΚΕΔΔΥ. Αυτό είναι το αίτημα που διεκδικούμε όλα τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι το αίτημα των Συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε της Α΄Αθήνας και των αναπληρωτών παράλληλης στήριξης στις κινητοποιήσεις της τελευταίας εβδομάδας στην Α΄ Διεύθυνση, στους συμβούλους και στο ΚΕΔΔΥ.

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13:30

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:   την τελευταία ώρα του πρωινού κύκλου

και από τις 1:15 ως το τέλος του ωραρίου του ολοήμερου