Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Στηρίζουμε τον αγώνα των Εκπαιδευτικών της Χίου για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων!

Καταδικάζουμε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία!

 

Συντασσόμαστε  με τον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί της Χίου με επικεφαλής το Σωματείο τους, για να στηρίξουν τα προσφυγόπουλα, τα παιδιά θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Στους πολέμους αυτούς εμπλέκεται και η χώρα μας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Αγωνιζόμαστε ώστε να εξασφαλιστεί αξιοπρεπής ζωή για όλους. Να κλείσουν τα απαράδεκτα Hot Spots ανά τη χώρα, άρα και της ΒΙΑΛ στη Χίο. Ζητάμε τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά και τη χώρα.

Στηρίζουμε  τους εκπαιδευτικούς που παρά τις αμέτρητες καθημερινές δυσκολίες, οι οποίες γίνονται μεγαλύτερες από την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών, υπερασπίζονται το βασικό δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Στη βάση αυτή, καταδικάζουμε την «οργανωμένη» παραπληροφόρηση και καλλιέργεια φοβικών και ρατσιστικών συνδρόμων στους γονείς από την  Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, που στελέχη της περιδιαβαίνουν τα σχολεία και οργανώνουν συνελεύσεις στην κατεύθυνση της άρνησης του δικαιώματος στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Για να πετύχουν τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από την εκπαίδευση καταφεύγουν σε ψέματα και συγκεντρώνουν υπογραφές ενάντια τελικά στην ένταξη των παιδιών στα σχολεία με διάφορα προσχήματα. Προσπαθούν να  στερήσουν από τα παιδιά του πολέμου το δικαίωμα στη μόρφωση.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό κίνημα, ώστε να προχωρήσει η ένταξη όλων των παιδιών στα δημόσια σχολεία, ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων. Όλοι μαζί να βάλουμε φραγμό στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό και να αγκαλιάσουμε τα παιδιά του πολέμου. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές κι όλοι οι εργαζόμενοι να ανοίξουμε μια ζεστή αγκαλιά και να   κλείσουμε μέσα τα παιδιά που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς.

 

Καμία ανοχή στον ρατσισμό και την ξενοφοβία! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας
Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος