Δελτίο τύπου για την αυτοκτονία του συμπολίτη μας – Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. – Β΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΩΝ

Συγκέντρωση – πορεία : Σάββατο 7 Απρίλη, 11 π.μ. Μετρό Πανόρμου

 

Την Τετάρτη 4 Απρίλη, στις 9 το πρωί, ένας ακόμα συμπολίτης μας αυτοκτόνησε. Ο αυτόχειρας, 77 ετών, ήταν παλιός Αμπελοκηπιώτης και διατηρούσε φαρμακείο στην περιοχή μας πριν συνταξιοδοτηθεί. Ο πυροβολισμός που έδωσε τέλος στη ζωή του αντήχησε καταμεσής στην πλατεία Συντάγματος. Ανάμεσα στα Οικονομικά Υπουργεία που τα κυβερνητικά στελέχη και οι αντιπρόσωποι της Τρόικας καταρτίζουν τον αντεργατικό-αντικοινωνικό μεσαίωνα της επόμενης μέρας των εκλογών και στο κτίριο της Βουλής όπου μεθοδεύεται και προωθείται η λεηλασία του λαού.

 

Λίγες αράδες γραμμένες σε ένα χαρτί ήταν το τελευταίο αντίο του :

 

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’ αυτή Δεν βρίσκω άλλη λύση εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου».

 

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία, φορείς και συλλογικότητες των Αμπελοκήπων το Σάββατο 7 Απρίλη, στις 11 π.μ. στην πλ. Πανόρμου και στην πορεία προς την γειτονιά όπου διατηρούσε φαρμακείο παλαιότερα ο συμπολίτης μας.

Μας οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση

Φτάνει πια !

Να εγερθούμε και να εξεγερθούμε

ενάντια σε ΔΝΤ – ΕΕ – κυβέρνηση

Να μην τους αφήσουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας !