Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

Το Δ.Σ. του Α΄Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε καταγγέλλει την παντελώς αδικαιολόγητη και πρωτοφανή έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (Τρίτη 31/10/2018) και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Την προηγούμενη μέρα (30/10/2018) είχε προηγηθεί νέα “επίσκεψη” κλιμακίου του ΣΔΟΕ απαιτώντας να δοθούν μια σειρά στοιχεία, όπως μητρώα μελών (!), πρακτικά Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, βιβλία ταμείου, σε ποια μέλη της ΕΛΜΕ έχουν δοθεί δάνεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας κ.α.!

Το άλλοθι που χρησιμοποιείται από το σύστημα είναι η υποτιθέμενη αποφυγή οικονομικών ατασθαλιών. Όμως το άλλοθι αυτό δεν έχει καμία βάση. Τα σωματεία έχουν Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία κάθε τέλος συνδικαλιστικής χρονιάς δημοσιοποιεί οικονομικό απολογισμό στη Γενική Συνέλευση. Ο οικονομικός αυτός απολογισμός είναι στον έλεγχο κάθε συναδέλφου και τίθεται σε δημόσια κρίση και κριτική.

Τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία, ανάμεσά τους και η ΕΛΜΕ Πειραιά, δεν χρηματοδοτούνται ούτε από το κράτος ούτε από «χορηγούς». Δεν έχουν εμπορική δραστηριότητα, δεν μισθώνουν κτίρια και δεν απασχολούν υπαλλήλους. Τα μοναδικά τους έσοδα είναι ένα μικρό μέρος της συνδρομής που καταθέτουν οι συνάδελφοι από το υστέρημα τους.

Είναι πρόκληση η στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός σωματείου την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία βοά για τη διαπλοκή και την ατιμωρησία της.

Η κυβέρνηση φέρει βαριές ευθύνες για  αυτή την επίθεση στα συνδικάτα.

Οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου της συλλογικής οργάνωσης και αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων θα βρει απέναντί του το σύνολο των εργαζομένων και των συνδικάτων.

 

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας
Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος