Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 13:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η ΔΟΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες του απογευματινού ωραρίου.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας την κάνει πιο συγκεκριμένη: από 1-3 ώρες για τον πρωινό και από 1-3 ώρες για τον απογευματινό κύκλο. Άρα κάθε συνάδελφος/ισσα δηλώνει ως στάση εργασίας όσες από τις τρεις αυτές ώρες χρειάζεται για να συμμετάσχει στη συγκέντρωση!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ. Μόλις ανακοινωθεί από το Υπουργείο το σχέδιο συστήματος πρόσληψης, καλούμε τη ΔΟΕ να κηρύξει άμεση κινητοποίηση, σαν πρώτη απάντηση, με προοπτική κλιμάκωσης. Κανείς δεν νομιμοποιείται να μπει σε διάλογο με το Υπουργείο πάνω στο προσοντολόγιο.
  • Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, της 13ης και 14ης σύνταξης και την αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και μισθούς.
  • Την αποκατάσταση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
  • Την άμεση και καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης από αυτή τη σχολική χρονιά.
  • Το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης με απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία.
  • Σε κάθε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε βήματα εφαρμογής της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης προχωράμε σε απεργία – αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συνταχτεί και να ακολουθήσει την ίδια στάση με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών που έχουν πάρει απόφαση για απεργία-αποχή και να διαμορφώσει τις αναγκαίες συνθήκες προετοιμασίας.
Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας
Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος