Για την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 22331/12

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αριθμ. Πρωτ. : 54

4/4/2012

Προς :

Δ.Σ. Δ.Ο.Ε.

– Μέλη του Συλλόγου μας

 

Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς και τα δικαιώματά τους με τακτικές αυθαιρεσίας και αυταρχισμού. Συγκεκριμένα, με τη δημοσίευση της  Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. 22331/12  στο ΦΕΚ – 673 Β/7-3-2012,   λίγο πριν τη λήξη της επιμορφωτικής περιόδου (Γ΄ Περίοδος) προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία (Οκτώβριος 2011- Μάρτιος 2012), άλλαξε  μονομερώς και αναδρομικά, από 24-05-2011,  η συμφωνία που ίσχυσε στις προηγούμενες επιμορφωτικές περιόδους,  θέτοντας τέτοια όρια στις αμοιβές  των επιμορφωτών, που δεν επιτρέπουν στους επιμορφωτές να λάβουν αμοιβές για το σύνολο του επιμορφωτικού έργου που έχουν ήδη προσφέρει. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά και τους επιμορφωτές των προγραμμάτων για τους μουσουλμανόπαιδες Θράκης. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται με προγράμματα ΕΣΠΑ, δημιουργώντας έτσι εκπαιδευτικούς των 300 ευρώ στο δημόσιο σχολείο.

 

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι επικίνδυνη, άδικη και απαράδεκτη και επιπλέον, καθώς έχει αναδρομική ισχύ, αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη ένδειξη για τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και την γελοιοποίηση κάθε έννοιας δικαίου στο όνομα των περικοπών και της κοινωνικής λεηλασίας που επιβάλλουν τα μνημόνια και οι πολιτικές ΔΝΤ και ΕΕ.

 

Η πολυδιαφημισμένη «Δια βίου μάθηση» προφανώς υπονοεί επιμορφωτές που θα αμείβονται με «ψίχουλα» για τις υπηρεσίες τους και επιμορφωμένους που θα παρακολουθούν εκτός ωραρίου και χωρίς καμιά αποζημίωση την επιμόρφωση. Το περίφημο «Νέο Σχολείο» αφορά εκπαιδευτικούς «είλωτες» που θα εργάζονται για πενταροδεκάρες και θα ζουν σαν πένητες.

 

Ζητούμε άμεσα την ακύρωση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης και την καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους με τους όρους που ίσχυαν πριν από αυτήν.

 

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους και να απαιτήσει την ακύρωση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης.