Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

02-12-2018

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταγγελία για τις απειλές φασιστικών κύκλων σε εκπαιδευτικούς με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Μετά τις πολλαπλές  ρατσιστικές επιθέσεις σε φτωχούς και ανυπεράσπιστους μετανάστες, τις επιθέσεις σε αγωνιστές κοινωνικών κινημάτων, πολιτικούς αντιπάλους, τα διάφορα μισαλλόδοξα, αντιδημοκρατικά και σκοταδιστικά κηρύγματα, ανοίγει τώρα ένα καινούργιο μέτωπο με τον κόσμο της εκπαίδευσης για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου.

Διάφοροι φασιστικοί κύκλοι, με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, επιτέθηκαν στοχοποιώντας συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου ΠΕ «Αριστοτέλης» με αφορμή τη σχολική γιορτή που οργάνωσαν για το Πολυτεχνείο.

Οι παραπάνω ενέργειες είναι συνέχεια των δηλώσεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.

Είναι συνέχεια της πολιτικής ορισμένων ιδιωτικών σχολείων να μην πραγματοποιήσουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου  φέτος, επιδιώκοντας να ξεχαστεί η επέτειος καθώς και το ανατρεπτικό πνεύμα του Πολυτεχνείου!

Καταγγέλλουμε τις απειλές και τις ύβρεις που εκτοξεύονται από φασιστικούς κύκλους,  καθώς και από αμετανόητους νοσταλγούς της χούντας.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή στους συναδέλφους μας. Δηλώνουμε επίσης, ότι κάθε προσπάθεια εκφοβισμού ώστε να σιωπήσει η εκπαιδευτική κοινότητα απέναντι σε βαθιά αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές ενέργειες, πέφτει στο κενό! Οι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού δεν μας τρομοκρατούν, όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές ως τώρα! Τα μέλη του συλλόγου «Αριστοτέλης» έχουν την πλήρη στήριξη και κάλυψη του σωματείου μας!

 

 

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να εκδώσουν αντίστοιχα ψηφίσματα. Η δημοσιοποίηση, η ξεκάθαρη καταδίκη και η σαφής τοποθέτηση απέναντι στις επιθέσεις αυτές είναι η δική μας συμβολή απέναντι στην οργανωμένη απόπειρα να αλλάξουν την ιστορία.

 

Η δικτατορία υπήρξε εφιαλτικό καθεστώς βίας, τυραννίας, εξανδραποδισμού και ποδοπάτησης της αξιοπρέπειας του λαού. Δεν σβήνει από τη μνήμη μας ο κορυφαίος αγώνας του Πολυτεχνείου και της Νομικής σχολής, αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής αντίστασης του λαού και της δίψας του για ελευθερία, κοινωνική προκοπή και ανεξαρτησία. Η φασιστική αφήγηση περί μη ύπαρξης νεκρών αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας του τόπου.

 

 Το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν υπόκειται σε εκβιασμούς, δεν επηρεάζεται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι εντολοδόχοι του μίσους.

Η μάχη μας για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες ενάντια στους νοσταλγούς του ναζισμού, του φασισμού και της δικτατορίας του 1967 είναι διαρκής κι ακλόνητη!

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Comments are closed.