Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

02-12-2018

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Μετακινήσεις και οδοιπορικά εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων συνάδελφος εκπαιδευτικός, ολικά τυφλός, τοποθετημένος σε 5 σχολεία, εξαναγκάζεται να πληρώνει κατ’ ελάχιστον 500 ευρώ μηνιαίως, με αποτέλεσμα την οικονομική του εξουθένωση και την αδυναμία αξιοπρεπούς διαβίωσης. Η διοίκηση σε κάθε της βαθμίδα αρνείται οποιαδήποτε ρύθμιση του ζητήματος και δη την ικανοποίηση του αιτήματος της ΕΛΜΕ η οικονομική επιβάρυνση να καλυφθεί εξολοκλήρου από τη ΔΙΔΕ Σάμου. Η εν λόγω έλλειψη απόφασης ταυτίζεται εν προκειμένω με ευθεία επίθεση σε κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, αφού η ανάληψη κάθε κόστους για την παροχή εργασίας μετατοπίζεται στους ΑΜΕΑ συναδέλφους.

Η συγκεκριμένη στάση αποκαλύπτει επίσης την απόλυτη αναλγησία της διοίκησης που εναποθέτει την καταβολή των όποιων οδοιπορικών μετά το πέρας του σχολικού έτους με την οικονομική επιβίωση των αναπληρωτών να τίθεται ουσιαστικά στο στόχαστρο. Χιλιάδες συνάδελφοι αναγκάζονται καθημερινά να διανύουν τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις συχνά σε δύσβατες περιοχές, ενώ οι αναγκαστικές μετακινήσεις τους από σχολείο σε σχολείο περιλαμβάνουν πέρα από δεκάδες χιλιόμετρα, διόδια ακόμα και καράβια με υπέρογκο καθημερινό κόστος. Τη στιγμή μάλιστα που οι μετακινήσεις αυτές καλύπτουν έως 5 σχολεία, προκύπτει εύλογα το ερώτημα των παιδαγωγικών επιπτώσεων, καθώς οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εκτελέσουν ντελίβερι γνώσεων.

 

Στηρίζουμε απόλυτα το αίτημα της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων και ταυτόχρονα, απαιτούμε:

 

  • Δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς

 

  • ·    Καταβολή των οδοιπορικών ανά μήνα σε μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Comments are closed.