Α΄ Αθηνών: ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/12 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 18:00

Μαζικοί Διορισμοί εκπαιδευτικών – διορισμός όλων των αναπληρωτών!

Αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία

 

Οι μαζικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης χρονιάς υποχρέωσαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση από την πολιτική των μηδενικών διορισμών. Ωστόσο, για άλλη μια φορά οι εξαγγελίες περιλαμβάνουν το “βάθος τριετίας” ενώ ξανά «θα υλοποιηθούν» από την επόμενη σχολική χρονιά. Αντί για διορισμούς τον Οκτώβρη όπως μας έταζαν μοιράζουν και πάλι υπόσχεση διορισμών σε βάθος 3ετίας! Όμως μπορεί οι διορισμοί να είναι για το μέλλον αλλά το νέο σύστημα πρόσληψης με το προσοντολόγιο είναι για τώρα!  Με την χρήση κριτηρίων (επιστημονικά, κοινωνικά κλπ.) η Κυβέρνηση έχει σκοπό να υποτιμήσει-ακυρώσει την προϋπηρεσία και να ανακυκλώσει την ανεργία πετώντας πολλούς συναδέλφους, που ήδη δουλεύουν, εκτός δουλειάς.

 

Διεκδικούμε μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών. Αποκλειστικά με την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Διορισμό όλων των αναπληρωτών. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Κανένα προσοντολόγιο, καμιά περικοπή στην προϋπηρεσία. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. Πλήρη εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων. Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους και πέρα από τα 7 έτη.

 

  • Καλούμε τους συναδέλφους σε κινητοποίηση την Δευτέρα 10/12 στα Προπύλαια στις 18.00 και πορεία προς τη Βουλή. Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο.
  • Σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας προωθήσει προσοντολόγιο για τον τρόπο πρόσληψης, προχωράμε άμεσα σε κινητοποιήσεις, καταλήψεις διευθύνσεων και περιφερειών εκπαίδευσης. Καλούμε τη ΔΟΕ να κηρύξει απεργία και πανελλαδική κινητοποίηση σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
  • Καλούμε τους συλλόγους, τις Ενώσεις Γονέων να στηρίξουν τον αγώνα για την κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς!

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος