Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλοι στο συλλαλητήριο στη Βουλή την Τρίτη 8-1-2018

Θέμα: «Πανεκπαιδευτικός αγώνας διάρκειας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών – ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ – άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του ευτελισμού της προϋπηρεσίας και των απολύσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

Το Δ. Σ. του A΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπ/κών Π. Ε. ύστερα από τις καταιγιστικού χαρακτήρα εξελίξεις σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών (ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ), το οποίο παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, εισάγεται σήμερα (7 – 1 – 2019) στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας, για ψήφιση μέχρι την προσεχή Παρασκευή 11 – 1 – 2019, αποφασίζει:

1. Τη διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 – 1 – 2019 στις 14:00 στη Βουλή. Καλούμε τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας και το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να οργανώσουμε όλοι μαζί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ΤΡΙΤΗ 8 – 1 – 2019 στις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή, όπου θα συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο.

2. Αμέσως μετά το συλλαλητήριο καλούμε σε σύσκεψη συντονισμού τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. & των Ε. Λ. Μ. Ε. της Αττικής και όλες τις συλλογικότητες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα γραφεία της Δ. Ο. Ε., (Ξενοφώντος 15Α, 3ος όροφος)

 

3. Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να υλοποιήσει άμεσα την εισήγησή του προς τις ΓΣ για «τουλάχιστον 48ωρη απεργία»

4. Καλούμε τις έκτακτες Γ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. που διερνεργούνται το χρονικό διάστημα από 8 έως 11 Ιανουαρίου 2019 να αποφασίσουν ανυποχώρητο αγώνα διάρκειας μέχρι την απόσυρση – ανατροπή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

 

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ:
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ Ν/ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ) ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΤΟΣ ΛΗΨΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛ. ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 – 1 – 2019 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ 8Ο – 106Ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΘΗΝΩΝ (απέναντι από το Λαϊκό Νοσοκομείο)