ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΟΥ Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕ: ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Παρασκευή 1/2, 13:00: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας

Όσο κι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προσπάθησε να καταστείλει το εκπαιδευτικό κίνημα στέλνοντας τα ΜΑΤ και την αστυνομία, ρίχνοντας ξύλο και χημικά στους διαδηλωτές , το μόνο που κατάφερε ήταν να μας εξοργίσει περισσότερο! Στείλαμε ηχηρό μήνυμα ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη και δεν πρόκειται να μας φοβίσει η κυβερνητική πολιτική των απολύσεων, της καταστολής και του επικοινωνιακού ψεύδους.

Οι τρεις μεγάλες απεργιακές πορείες απέδειξαν ότι ένα νέο κίνημα ανθίζει στην εκπαίδευση.   Χαρακτηριστικά του κινήματος όπως η μαζικότητα, η αυτοοργάνωση, η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα, οδήγησαν σε ένα ορμητικό ποτάμι κόσμου που παρά τη βία που δέχτηκε από την αστυνομία παρέμεινε ανυποχώρητο και συσπειρωμένο.

Την Πέμπτη 17/1, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, εκπαιδευτικοί μόνιμοι και αναπληρωτές, φοιτητικοί σύλλογοι, συμβασιούχοι του ΟΤΑ, συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, ένα πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου της ντροπής που μας οδηγεί στην φτωχοποίηση και την εργασιακή ανασφάλεια.

Οι κινητοποιήσεις, οι πανελλαδικές καταλήψεις σε πρωτοβάθμιες και περιφέρειες  και οι αγώνες τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, αποτέλεσαν προϊόν ζύμωσης και παρακαταθήκης για τη συνέχεια του αγώνα αντίστασης στις πολιτικές ηγεσίες που καταστρέφουν τη δημόσια παιδεία και οδηγούν τους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε συνθήκες εργασιακής ομηρίας. Συγκεκριμένα, η κατάληψη της  Πρυτανείας του ΕΚΠΑ στις 11/1, αποτέλεσε όλες τις μέρες των κινητοποιήσεων στην Αθήνα κέντρο αγώνα/δράσης , τόπο συνελεύσεων και συζητήσεων. Η ελαστική εργασία και η απειλή της απόλυσης αποτελούν απάνθρωπες συνθήκες ζωής και μας οδηγούν στο κοινό αίτημα για

 

                                     ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΔΕΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με την κυβέρνηση να ακολουθεί πιστά τις επιταγές της ελεύθερης αγοράς μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Ο αγώνας μας παραμένει ανυποχώρητος! Αρνούμαστε να μετρήσουμε τις ζωές μας με ακαδημαϊκά κριτήρια ταξικού χαρακτήρα, αρνούμαστε την απαξίωση των πτυχίων και της προϋπηρεσίας μας. Αρνούμαστε να στραφούμε στον ανταγωνισμό, την ανθρωποφαγία και να αποδεχτούμε τον ΟΑΕΔ ως μελλοντικό εργοδότη μας! Όπως συλλογικά αγωνιστήκαμε όλες αυτές τις μέρες, μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας, συλλογικά θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών.

Όσον αφορά τις αναπληρώτριες μητέρες , απαιτούμε εξίσωση των δικαιωμάτων με τις μόνιμες συναδέλφισσες με πλήρη προστασία της μητρότητας, και όχι 1,5 μήνα επιπλέον άδεια, για την οποία τόσο υπερηφανεύτηκε ο υπουργός.

Για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα συγκροτήθηκε Επιτροπή Αναπληρωτών στον Α’ Σύλλογο Αθηνών με σκοπό την περαιτέρω οργάνωση δράσεων με σκοπό την απόσυρση του νομοσχεδίου.

 

                                                                        ΚΑΛΟΥΜΕ:

  • Την Παρασκευή 1/2, 13:00: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας
  • Όλες/όλους να συμμετέχουν στις επιτροπές αγώνα/συνελεύσεις του Συλλόγου μας, να οργανωθούμε, να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας. Να ενημερώσουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες στα σχολεία, να αναλάβουμε δράση ΠΑΝΤΟΥ! Αναρτούμε πανό σε όλα τα σχολεία μας, διακινούμε γράμμα προς τους γονείς, ζητάμε τη στήριξη των συλλόγων γονέων στον αγώνα μας.
  • Σε επόμενη σύσκεψη της Επιτροπής αναπληρωτών την Δευτέρα 11/2 στις 13:30 στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Κοργιαλενίου 2, κοντά στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός).

 

                        ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

                             ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ