Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ MY SCHOOL

Αριθ.πρωτ :  50                                                                                                                                                                                                                          Zωγράφου, 17-03-19


                                                      Προς: Διεύθυνση ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης

                                                       Κοινοποίηση: α) Την Διεύθυνση Π.Ε Α΄ Αθήνας

                                                β) Μέλη μας

                                                                                         γ)Συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ

                                          δ)Δ.Ο.Ε

 

        ΘΕΜΑ: ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ  ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ  ΑΠΟ ΤΟ MY SCHOOL         

Με αφορμή την αποστολή του εγγράφου σας (αρ. πρωτοκόλλου 36380/Δ3 07-03-19) με θέμα υποβολή προτάσεων για ίδρυση, κατάργηση τμημάτων (Τ.Ε.) σε σχολικές μονάδες ΠΕ και ΔΕ,  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σοβαρό θέμα που έχει δημιουργηθεί με την εξαφάνιση από το my school των τμημάτων ένταξης των συγχωνευμένων σχολείων.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2017-2018, διαπιστώσαμε με έκπληξη αλλά και ανησυχία ότι από το my school εξαφανίστηκαν τα δεύτερα τμήματα ένταξης από τα σχολεία που προέρχονται από τις τελευταίες συγχωνεύσεις. Tα τμήματα που εξαφανίστηκαν ανήκουν στο σχολείο που συγχωνεύτηκε.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν εξαφανιστεί  τα τμήματα ένταξης των παρακάτω σχολείων:

7ο Δημοτικό  Ζωγράφου (συγχωνεύτηκε με το 12ο)

9ο Δημοτικό Ζωγράφου (συγχωνεύτηκε με το 3ο)

10ο Δημοτικό Ζωγράφου (συγχωνεύτηκε με το 4ο).

15ο Δημοτικό Ζωγράφου (συγχωνεύτηκε με το 8ο)

 

Σε αλλεπάλληλες επικοινωνίες με την Α΄ Διεύθυνση τόσο των συναδέλφων που είδαν τις οργανικές τους να χάνoνται από τους πίνακες του my school  όσο και του ΔΣ του συλλόγου μας, οι προφορικές και ανεπίσημες απαντήσεις που πήραμε αρχικά ήταν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ότι πρόκειται για κάποιο πρόβλημα του my school .

Σε γραπτό αίτημα συναδέλφων που έχουν οργανική σ αυτά τα τμήματα ένταξης με το οποίο ζητούσαν να λάβουν γραπτή επιβεβαίωση εάν συνεχίζουν να κατέχουν την οργανική θέση τους  καθώς και να ενημερωθούν  για τους λόγους για τους οποίους στην ηλεκτρονική καρτέλα (my school) του Σχολείου προβάλλεται μόνο μία οργανική θέση στο Τμήμα Ένταξης του Σχολείου, ενώ υπηρετούν δύο συνάδελφοι, γραπτή απάντηση δεν δόθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι οι συνάδελφοι καλό θα ήταν να κάνουν αίτηση για μετάθεση ή απόσπαση.

Ενώ στα σχολεία μας υπάρχει ανάγκη για περισσότερους εκπαιδευτικούς τμημάτων ένταξης, τόσους όσοι αντιστοιχούν στον αριθμό μαθητών με διαγνωσμένες εκπαιδευτικές ανάγκες, παρόλα αυτά είμαστε αντιμέτωποι με την «εξαφάνιση» των δεύτερων τμημάτων, όπου αυτά υπάρχουν.

  • Σας δηλώνουμε ότι από τα σχολεία μας δεν περισσεύει κανένα τμήμα ένταξης  και κανένας εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και ως εκ τούτο θα μας βρείτε ανυποχώρητα απέναντί σας σε οποιαδήποτε ενέργεια περαιτέρω υποβάθμισης της ειδικής αγωγής και γενικότερα των υποστηρικτικών δομών που λειτουργούν στη δημόσια εκπαίδευση.
  • Απαιτούμε να προβείτε  άμεσα στις ανάλογες ενέργειες ώστε να επανέλθουν στους πίνακες του my school τα αντίστοιχα τμήματα ένταξης των συγχωνευμένων σχολείων και κατά συνέπεια  να διασφαλιστούν οι οργανικές θέσεις των συναδέλφων.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος