Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Για τη διάλυση του συνεδρίου της ΟΙΕΥ

Όσα συνέβησαν στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΕΥ) το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φλεβάρη δεν είναι πρωτοφανή στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας. Πολλές φορές, στο παρελθόν, μακρινό και πρόσφατο, έχουν καταγραφεί βίαιες επεμβάσεις –υπόγειες και φανερές- του κεφαλαίου των εργοδοτών αλλά και του κράτους τους, με στόχο τον έλεγχο των συνδικάτων και την απώλεια του ταξικού τους χαρακτήρα.

Είναι απαράδεκτο και έξω από τις στοιχειώδεις αρχές λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος, τα διευθυντικά στελέχη μια σειράς επιχειρήσεων, μέτοχοι εταιριών, ακόμα και οι ίδιοι οι εργοδότες, να βαφτίζονται εργαζόμενοι και νομιμοποιείται η συμμετοχή τους σε ένα συνέδριο εργαζομένων.

«Εκπρόσωποι» των εργαζομένων που επιδεικνύουν ζηλευτή επιχειρηματική-εργοδοτική δραστηριότητα, νοθείες, όργια και μπράβοι για τον έλεγχο των συσχετισμών, ήταν ορισμένα από τα στιγμιότυπα αυτής της παρωδίας που δεν μπορεί να ονομαστεί εργατικό συνέδριο. Τις προηγούμενες μέρες η ηγεσία της ΓΣΕΕ ζήτησε απροκάλυπτα «συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης» ώστε να γίνονται τα συνέδρια με την παρουσία των ΜΑΤ. 

Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να στηθούν ξανά στα πόδια τους μορφές συλλογικής συσπείρωσης και οργάνωσης της εργατικής τάξης, με ανεξαρτησία και πολιτική-οικονομική αυτοτέλεια από το κεφάλαιο, τους πολιτικούς του εκπροσώπους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κράτος.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος