Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταγγελία για την παρουσία αστυνομικής δύναμης σε παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας

Καταγγέλλουμε την παρουσία αστυνομικής δύναμης έξω από το Δημαρχείο Ζωγράφου την Πέμπτη 28 Μαρτίου, ημέρα που ο Σύλλογός μας καλούσε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο με αίτημα την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής στο Δήμο Ζωγράφου. Να σημειώσουμε ότι την ίδια στιγμή, παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιούσαν και συλλογικότητες πολιτών με αίτημα την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Θέσαμε το ζήτημα στην Δημοτική Αρχή και λάβαμε την απάντηση ότι σε καμία περίπτωση η αστυνομία δεν κλήθηκε από τη Διοίκηση του Δήμου, η οποία, αντίθετα, έσπευσε να ζητήσει την απομάκρυνσή της. Στη συνέχεια η αστυνομική δύναμη αποσύρθηκε.

Σημειώνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προσέρχεται αυτόκλητη αστυνομική δύναμη σε κινητοποιήσεις μας. Το ίδιο συμβαίνει ακόμα και στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Α΄ Διεύθυνση Αθηνών.   Το ερώτημα που τίθεται εύλογα είναι ένα: υπάρχει μηχανισμός που παρακολουθεί, καταγράφει, ταξινομεί και αστυνομεύει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των πολιτών και των εργαζομένων; Υπάρχουν εντολές που αφορούν την καταγραφή όλων των δράσεων και κινητοποιήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος και των κοινωνικών κινημάτων και προβλέπει την αποστολή αστυνομικής δύναμης σε διαμαρτυρίες, δράσεις, παραστάσεις που εξελίσσονται σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους; Με δυο λόγια μήπως έχει ανασυσταθεί το αλήστου μνήμης συνδικαλιστικό της ασφάλειας και δεν το ξέρουμε;

Από την πλευρά μας είμαστε ξεκάθαροι. Δεν μας πτοεί η αστυνομοκρατία, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη μόρφωση των μαθητών μας και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Όσο αφορά στην ουσία του αιτήματός μας, η Δημοτική Αρχή απάντησε ότι θα καλέσει σε σύσκεψη το Σύλλογό μας, τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων και τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων για το κτιριακό ζήτημα των νηπιαγωγείων και την εφαρμογή της δίχρονης. Ο αγώνας μας για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης συνεχίζεται.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος