Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πέμπτη 11 Απρίλη – Δεν χρησιμοποιούμε υπηρεσίες διανομής – ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ!

Στις 11 του Απρίλη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πανελλαδική απεργία των διανομέων (ντελιβεράδες, κούριερ, εξωτερικοί). Ο κλάδος αυτών των εργαζομένων, πέραν του τραγικού αριθμού ατυχημάτων και θανάτων (που μας αφορούν όλους/ες), αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα γνωστά πια σε κάθε εργαζόμενο/η. Από τη μαύρη ή κακοπληρωμένη εργασία μέχρι την εντατικοποίηση και την ανυπαρξία μέσων προστασίας. Τα σωματεία των εργαζόμενων με τα μηχανάκια (εργαζόμενων «αόρατων» για πολλούς) διεκδικούν εδώ και χρόνια τα στοιχειώδη για την εξασφάλιση της εργασιακής αξιοπρέπειας και διαβίωσης: να παρέχει η εταιρεία το δίκυκλο για τη δουλειά τους καθώς και τα μέσα ατομικής προστασίας, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, την αντιμετώπισή τους ως υπαρκτό και ενιαίο κλάδο εργαζομένων κλπ.

Η απεργία αυτή πρέπει να νικήσει. Πέρα από την αυτονόητη ηθική συμπαράστασή μας, ας βοηθήσουμε κι εμείς έμπρακτα στην επιτυχία της: στις 11 του Απρίλη δεν χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες διανομής, δεν παραγγέλνουμε, κατεβαίνουμε στο δρόμο στο πλευρό των διανομέων.

Δεν είμαστε πελάτες / καταναλωτές, είμαστε εργαζόμενοι/ες. Ας δείξουμε, λοιπόν, τη δύναμη της αλληλεγγύης.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ – ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΜΑΣ!

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος