Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

16-04-2019

Πέμπτη 16 Μάη: Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 88η ΓΣ της ΔΟΕ

Πρόσκληση για την τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Συνάδελφοι

 

Σας ενημερώνουμε ότι η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μάη στο 8ο – 106ο Δ. Σχ. Αθηνών. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν, στον ίδιο χώρο, οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για τη ΓΣ της ΔΟΕ (από τη 1μ.μ. έως τις 6.30μ.μ.). Για την πραγματοποίηση της ΓΣ έχει χορηγηθεί άδεια από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας για τα μέλη του Συλλόγου μας.

 

Τελική προθεσμία για την κατάθεση ψηφοδελτίων ορίζεται η Πέμπτη 9 Μάη, στις 2.00 μ.μ. στο 1ο – 19ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου.

 

Ημερήσια Διάταξη Γενικής Συνέλευσης

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τα  άρθρα 12,13,14,15, 16, 17, 18 και 19 του καταστατικού του Συλλόγου, καλούμε όλα τα μέλη μας στην Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μάη και ώρα 8.30π.μ. στο 8ο – 106ο Δημ. Σχολείο Αθηνών (δίπλα στο Λαϊκό Νοσοκομείο) με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 • Εκλογή Προεδρείου
 • Τοποθετήσεις για τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΔΟΕ και προτάσεις για την 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ
 • Ψηφοφορίες για την έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ της ΔΟΕ και προτάσεις προς την 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ
 • Ψηφίσματα

 

1 μ.μ. – 6.30 μ.μ.

 • Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Για τη συμμετοχή στις εκλογές οι συνάδελφοι είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι στο Σύλλογο. Στα ψηφοδέλτια μπορούμε να βάλουμε από 0 έως 5 σταυρούς.

 

 

 

 

Διευκρινίσεις για τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες

 1. Με το με αριθ.πρωτ. 10992/01-04-2019 έγγραφό της η Διεύθυνση ΠΕ Α΄ Αθηνών χορηγεί άδεια μιας ημέρας «στους εκπαιδευτικούς του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση». Επομένως, η παρουσία όλων είναι υποχρεωτική αλλά και επιβεβλημένη. Είναι γνωστό ότι με παλαιότερη απόφαση της ΓΣ έχει καταργηθεί το βιβλίο παρουσιών στις ΓΣ καθώς διαπιστώθηκε ότι δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυνε. Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια της Γ.Σ., το Δ.Σ., το προεδρείο, αλλά και οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου μπορεί να θέσει ζήτημα καταγραφής των παρόντων. Απευθύνουμε έκκληση για έγκαιρη προσέλευση με βάση το πρόγραμμα (8.30 π.μ.) ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σωστά και στην ώρα τους και να μην μεταφέρουμε το πρόβλημα της αργοπορίας στη διαδικασία των αρχαιρεσιών όπου συνήθως παρατηρείται συνωστισμός κατά την έναρξη.
 2. Η άδεια αφορά τα μέλη του Συλλόγου, επομένως δεν αφορά τις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών που με δική τους επιλογή δεν είναι μέλη του Συλλόγου.
 • Οι συνάδελφοι-μέλη του Συλλόγου μας, που υπηρετούν σε σχολεία του Συλλόγου αλλά και σε σχολεία άλλων Συλλόγων και την Πέμπτη 16 Μάη υπηρετούν σε σχολεία εκτός Συλλόγου έχουν το δικαίωμα να αξιοποιήσουν την άδεια και να συμμετάσχουν στη ΓΣ.
 • Ομοίως, οι συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου μας που έχουν οργανική στο Σύλλογό μας και υπηρετούν τη φετινή χρονιά σε σχολεία άλλων Συλλόγων έχουν το ίδιο δικαίωμα, να αξιοποιήσουν δηλαδή την άδεια της 16ης Μάη. Αυτές οι κατηγορίες συναδέλφων έχουν επιλέξει το Σύλλογο που θα συμμετέχουν για τη φετινή συνδικαλιστική χρονιά από την αντίστοιχη διαδικασία εκλογών για την ανάδειξη ΔΣ των Συλλόγων του φθινοπώρου του 2018.
 • Οι συνάδελφοι που επέλεξαν να συμμετέχουν σε γειτονικούς Συλλόγους στις αρχαιρεσίες για ΔΣ του φθινοπώρου του 2016, δεν μπορούν για τη φετινή σχολική χρονιά να μετακινηθούν και να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του δικού μας Συλλόγου, όπως είχαμε ενημερώσει με σχετική ανακοίνωσή μας. Εξαιρούνται από αυτή την κατηγορία, όσοι-ες συνάδελφοι μετακινήθηκαν από την υπηρεσία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπηρετούν μόνο σε σχολικές μονάδες ευθύνης μας και δεν έχουν παρά μόνο τη δυνατότητα συμμετοχής στο δικό μας Σύλλογο πλέον.
 • Συνάδελφοι που στις αρχαιρεσίες του φθινοπώρου υπηρετούσαν σε άλλο σύλλογο αλλά στη συνέχεια έχουν μετακινηθεί στον δικό μας σύλλογο (όχι με δική τους ευθύνη και επιλογή) συμμετέχουν κανονικά στην εκλογική διαδικασία για την 88η Γ.Σ της ΔΟΕ.
 1. Στη Γενική Συνέλευση δεν θα κληθούν και δεν θα δοθεί ο λόγος σε μέλη ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΙΠΕΜ – ΔΟΕ, αιρετούς, που δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας.
 2. Η συνδρομή για τη συνδικαλιστική χρονιά 2018– 19 ανέρχεται στα 27 €. Επισημαίνουμε ότι τα 22 από τα 27 € είναι το τμήμα της συνδρομής που οφείλουμε να καταθέσουμε στη ΔΟΕ για κάθε μέλος μας – διαφορετικά δεν γινόμαστε δεκτοί στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας – και μόνο τα 5 € μένουν στο ταμείο του Συλλόγου μας. Από τα 22 € που εισπράττει η Ομοσπονδία, τα 2€ αφορούν συγκεκριμένο ταμείο που ενισχύει οικονομικά συναδέλφους που αδίκως διώκονται πειθαρχικά. Η συνδρομή της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς 2018– 19 έχει συμφωνηθεί να κρατηθεί από την ενιαία αρχή πληρωμών σε δυο δόσεις, τον Μάη και τον Ιούνη.
 3. Οι συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από άλλες Διευθύνσεις, όπως είχαμε ενημερώσει από το Νοέμβρη του 2018, για να μην πληρώσουν δεύτερη φορά τη συνδρομή τους στην περιοχή που διατηρούν την οργανική τους θέση, σκόπιμο θα ήταν να ενημερώσουν – ακόμα και γραπτά εάν απαιτείται – τον εκκαθαριστή τους και το Σύλλογο Π.Ε. της περιοχής, ότι ανήκουν στο Σύλλογό μας και επομένως ζητούν να μην παρακρατηθεί η συνδρομή τους από τη μισθοδοσία τους. Να ενημερώσουμε ότι, ακόμα και τώρα, εάν η συνδρομή τους κρατήθηκε, μπορούν να ζητήσουν να τους επιστραφεί. Ακολούθως, θα πρέπει να πληρώσουν τη συνδρομή τους για την τρέχουσα συνδικαλιστική χρονιά στην ταμία του Συλλόγου μας έως και την Πέμπτη 16 Μάη. Με την ίδια διαδικασία θα πληρώσουν τη συνδρομή τους οι συνάδελφοι του ΚΕΣΥ που δεν μισθοδοτούνται από την ενιαία αρχή πληρωμών.
 4. Συνάδελφοι που επέλεξαν να μην είναι μέλη του συλλόγου την συνδικαλιστική χρονιά 2017-2018, αν τώρα θέλουν να συμμετέχουν στις εκλογές θα πρέπει να πληρώσουν την συνδρομή τους και για την χρονιά 2017-2018 και για το 2018-2019.

Οποιαδήποτε συνδρομή είναι σε εκκρεμότητα για οποιονδήποτε λόγο θα πρέπει να τακτοποιηθεί ως τις 16 Μάη.

 1. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε σχολεία ευθύνης μας και έχουν αποσπασθεί από τη β΄θμια εκπαίδευση, έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν μέλη των ΕΛΜΕ τους. Έχουν το δικαίωμα ωστόσο, εάν το επιθυμούν, να εγγραφούν στο Σύλλογό μας για τη φετινή συνδικαλιστική χρονιά 2018– 19. Είναι αυτονόητο ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διαγραφούν από την ΕΛΜΕ τους και να πληρώσουν συνδρομή στο Σύλλογό μας, με τη διαδικασία που περιγράψαμε, για να είναι ταμειακά εντάξει και να έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Όσοι από τους συναδέλφους αυτούς επέλεξαν να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες των ΕΛΜΕ τους, δεν μπορούν για τη φετινή σχολική χρονιά να μετακινηθούν και να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του δικού μας Συλλόγου, όπως είχαμε ενημερώσει με σχετική ανακοίνωσή μας. Για να αποφευχθούν περιπτώσεις διπλοψηφίας, θα υπάρχει σχετικό έγγραφο όπου οι συνάδελφοι θα δηλώσουν ότι δεν είναι μέλη κάποιας ΕΛΜΕ και ότι δεν ψήφισαν σε άλλο σωματείο για ΔΣ ή για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ.
 2. Οι συνάδελφοι του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού έχουν το δικαίωμα, με βάση παλαιότερη και πάγια πλέον απόφασή μας, να εγγραφούν στο Σύλλογό μας και να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχουν και τα υπόλοιπα μέλη. Aυτό δεν ισχύει για τα μέλη του ειδικού βοηθητικού προσωπικού.
 3. Οι αναπληρωτές, με βάση πάγιες αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ, πληρώνουν μειωμένη συνδρομή (15 ευρώ) έως και την 16η Μάη. Το ποσό της συνδρομής είναι καθορισμένο από τη ΔΟΕ και αποδίδεται σ’ αυτήν ολόκληρο.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Comments are closed.