Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλοι στην κινητοποίηση ενάντια στο προσοντολόγιο στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 23 Μάη, 14:00

Με βάση την απόφαση της πρόσφατης τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην κινητοποίηση της Πέμπτης 23 Μάη, 14:00, στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στο προσοντολόγιο. Συγκεκριμένα, η απόφαση περιλαμβάνει:

 

  • Οργάνωση νέας πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης με αίτημα τους μαζικούς διορισμούς αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία την Πέμπτη 23 Μάη, στις 14.00, στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Παλεύουμε για:
    • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Την κατάργηση του νόμου 4589/19 για το προσοντολόγιο. Άμεσος διορισμός ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία της περσινής και φετινής σχολικής χρονιάς. ΟΧΙ στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    • Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. Πλήρης εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων. Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους και πέρα από τα 7 έτη.