Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

25-08-2019

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Δευτέρα 26 – 8 – 2019 στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας

Απόσυρση – κατάργηση του ν.4589/2019 (προσοντολόγιο)

Κανένας/καμία συνάδελφος/-ισσα  αναπληρωτής/-τρια έξω από τους πίνακες αναπληρωτών!

Δεν χαρίζουμε ούτε μία ώρα προϋπηρεσίας!

Να ανοίξει ΑΜΕΣΑ ο ΟΠΣΥΔ για όλους τους συναδέλφους!

 

 

Μας χωρίζουν λίγες ημέρες από την έναρξη του σχολικού έτους και ακόμα δεν έχει εκδοθεί η πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ για μια χρονιά ακόμα δεν έγιναν οι χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί που έχει ανάγκη η Δημόσια Εκπ/ση για να λειτουργήσει στοιχειωδώς εύρυθμα, μια και το ΥΠΑΙΘ είχε ένα και μόνο «σημαντικό ζήτημα» ν’ ασχοληθεί όλο το καλοκαίρι και αυτό ήταν η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η αστυνομοκρατία των ΑΕΙ. Η αγωνία των χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών για το αν θα δουλέψουν και πού το επόμενο σχολικό έτος ήταν προφανώς επουσιώδες ζήτημα για το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση της Ν.Δ. Αντίθετα από τις πρώτες ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ (Κεραμέως – Ζαχαράκη) ήταν η ακύρωση του σχεδιασμού της προηγούμενης κυβέρνησης για 10.500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στην γενική εκπαίδευση και η αμφισβήτηση της αναγκαιότητας των χιλιάδων μαζικών – μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η Δημόσια Εκπ/ση, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις τους « θα πρέπει να γίνει πρώτα καταγραφή των αναγκών» λες και δεν γνωρίζουν οι υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ ότι κάθε χρόνο χρειάζονται πάνω από 35.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να ανοίξουν και να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία.

Για πάνω από δέκα χρόνια αδιοριστίας όλες οι κυβερνήσεις αναμασώντας την ίδια καραμέλα γεμίζουν τα σχολεία με φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, ενώ πάνω από 30.000 συνάδελφοι έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα πάνω από 35.000  αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γυρίζουν ως σύγχρονοι «νομάδες» τη χώρα κάθε χρόνο για να καλύψουν πάγιες – διαρκείς και υπαρκτές ανάγκες, κάποιοι/-ες από αυτούς δουλεύοντας σχεδόν για μια εικοσαετία ως αναπληρωτές!

Η τακτική της νέας κυβέρνησης της Ν. Δ. και του ΥΠΑΙΘ (με βάση και τον ν.4589 που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση)  επιδιώκει οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών να γίνουν με τους πίνακες του 2018 – 2019, όπως αυτοί συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 2018! Εάν συμβεί αυτό χιλιάδες συνάδελφοι θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός πινάκων. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Εάν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη διαδικασία, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, αποκλείονται από τους πίνακες και οδηγούνται στην ανεργία αρκετοί συνάδελφοι: 1) οι συνάδελφοι που δεν είχαν κάνει πέρσι αίτηση πρόσληψης ως αναπληρωτές είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους οικογενειακούς (νέες μητέρες) είτε για άλλους λόγους και 2) οι συνάδελφοι που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα, δεν θα προσμετρηθεί όλη η φετινή προϋπηρεσία αλλά και δύο μήνες από την περσινή (Μάιος – Ιούνιος 2019), που για μια χρονιά ακόμα αποκτήθηκε με κόστος οικογενειακό και προσωπικό από τους αναπληρωτές συναδέλφους μας.    

 

Απαιτούμε:

  • Απόσυρση – κατάργηση του νόμου 4589/2019 (προσοντολόγιο) σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου.
  • Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών – διορισμό όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το έτος λήψης πτυχίου και ολόκληρη την προϋπηρεσία.
  • Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς με μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών σε μία φάση το Σεπτέμβρη!
  • Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος.
  • Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών.

 

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο το Δ.Σ. του  A΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.  καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος τη Δευτέρα 26/8 11:00 στην παράσταση διαμαρτυρίας – κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Comments are closed.