Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να καλυφθεί άμεσα το κενό στο τμήμα ολοήμερου του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Ο Σύλλογός μας, έχει έγκαιρα επισημάνει τα προβλήματα που δημιουργούνται με τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και έχει απαιτήσει με έγγραφό του (αρ.πρ. 67/9-9-2019) την άμεση κάλυψή τους.

Στην περίπτωση του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι περισσότερο οξυμένα καθώς οι περισσότεροι μαθητές μετακινούνται από άλλες περιοχές και εξυπηρετούνται με πούλμαν. Τα πούλμαν έχουν ήδη προγραμμματιστεί για συγκεκριμένο αριθμό μαθητών με αποτέλεσμα, η έλλειψη ενός εκπαιδευτικού στο ολοήμερο να προκαλεί αδιέξοδο κατά την αποχώρηση των μαθητών και να υποχρεώνονται τα πούλμαν να κάνουν διπλές διαδρομές, οι δε μαθητές να αναμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο προαύλιο περιμένοντας να εξυπηρετηθούν.

Συγκεκριμένα:

Ο υφιστάμενος αριθμός των παιδιών του ολοήμερου ανέρχεται σε 105 μαθητές, επομένως απαιτείται η δημιουργία πέμπτου τμήματος στο πρώτο δίωρο του Ολοήμερου. Για τη δημιουργία αυτού του τμήματος απαιτείται ένας ακόμα εκπαιδευτικός.

Καλούμε την Α΄ Διεύθυνση Αθηνών να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο αίτημα. Να καλύψει το σύνολο των αναγκών των σχολείων ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος