Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να αποσυρθεί άμεσα η αγωγή της Οil-one κατά του Δήμαρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Το ΔΣ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταδικάζει ομόφωνα την απαράδεκτη ενέργεια της  Oil One να καταθέσει αγωγή κατά του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για συκοφαντική δυσφήμιση, φτάνοντας στο σημείο να διεκδικεί το ποσό των 500.000 € και την προσωποκράτηση του δημάρχου για ένα χρόνο.

Είναι ενέργεια προκλητική, που στόχο έχει να εκφοβίσει εκείνους που αγωνίζονται για το διώξιμο των καζανιών του θανάτου, για την απαλλοτρίωση του χώρου του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων Δραπετσώνας για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτή η αγωγή πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.

Δηλώνουμε ότι οι εκβιασμοί και οι απειλές δεν περνούν. Η δίκαιη πάλη των εργαζομένων και του λαού της περιοχής θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση.

Με κεντρικό και κυρίαρχο στόχο την απομάκρυνση των εργοστασίων και την απόδοση όλης της περιοχής των Λιπασμάτων στο λαό της περιοχής, ο αγώνας μας θα απομονώσει αυτούς που υποτιμούν τις ζωές μας και ζητάνε την τιμωρία και την φυλάκιση μας.

Παρά και ενάντια στην απαράδεκτη οκταετή παράταση της άδειας λειτουργίας της Oil-One που δόθηκε το καλοκαίρι του 2018, και η οποία βαρύνει την προηγούμενη κυβέρνηση, η ανάπλαση βελτίωσε την ποιότητα ζωής στην περιοχή. Ταυτόχρονα  προωθήθηκε η απαλλοτρίωση εξακόσιων επιπλέον στρεμμάτων της Εθνικής Τράπεζας στην ίδια περιοχή από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο,  ενώ τα αποτελέσματα των ερευνών που ανατέθηκαν σε επιστημονικά ιδρύματα προσφέρουν ακλόνητα επιχειρήματα ενάντια στην (επανα)λειτουργία βιομηχανιών στην περιοχή, που οι κυβερνήσεις από το 2012 ως και τις πρώτες μέρες του 2015 είχαν προωθήσει.

  • Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων!
  • Αλληλεγγύη στον διωκόμενο δήμαρχο!
  • Ανάκληση όλων των αδειών λειτουργίας και εμπορίας της OilOne!
  • Σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της OilOne  και των άλλων ρυπογόνων εγκαταστάσεων (Lafarge, δεξαμενών ΕΛΠΕ) από το λιμάνι!
  • Όχι τα καζάνια, ναι στη ζωή!
  • Απόδοση του χώρου των πρώην Λιπασμάτων στο λαό!

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος