Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

29-10-2019

Κοινή πρόταση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» για απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση

Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.                                                                                                                        Σύλλογος  Εκπαιδευτικών  Π.Ε.  Αν. Αττικής  «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

      Προς:

  • Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
  • ΕΛΜΕ

 

Θέμα: Πρόταση υπέρ της κήρυξης απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση

Ο Σύλλογος Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών καταθέτουν την παρακάτω κοινή πρόταση απόφασης υπέρ της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση η οποία στηρίζεται σε προηγούμενες αποφάσεις των Δ.Σ. και των Γ.Σ. τους. Καλούν τους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ να την υιοθετήσουν καθώς και να αποστείλουν τις σχετικές αποφάσεις στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Συλλόγων (Α΄ Σύλλογος Αθηνών, asillogosathinon@gmail.com και Σύλλογος Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», sokratis.syllogos@gmail.com).

 

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και οι Ε.Λ.Μ.Ε. που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, με βάση τις αποφάσεις των ΔΣ ή/και των ΓΣ μας:

  1. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.
  2. Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από το νόμο 4547/18 και την Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019 με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».
  3. Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.
  4. Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

 

Ο Πρόεδρος                                                                                   Ο Πρόεδρος  του Συλλόγου

του Α΄ Συλλόγου Αθηνών                                          Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης»

 

ΜΑΡΙΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                                   ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Comments are closed.