Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να ανακληθεί η προκλητική και αντιδημοκρατική πράξη της μήνυσης της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων. Να αθωωθούν οι νεολαίοι που έκαναν παρέμβαση στον 9.84

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους από τη μήνυση της προέδρου του 9.84, μετά από εντολή του δημάρχου της Αθήνας, γιατί ως μέλη της Συνέλευσης καταλήψεων, συλλογικοτήτων, μεταναστών/-τριών, διεθνιστών/-τριων και αλληλέγγυων πήγαν στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό και ζήτησαν να ακουστεί στον αέρα ολιγόλεπτο μαγνητοφωνημένο μήνυμα-παρέμβαση που εξέφραζε την αντίθεσή τους στα τεκταινόμενα στο κέντρο της Αθήνας από τη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση, ενάντια στις εκκενώσεις κατειλημμένων κτιρίων, στη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική, στην παράδοση της πόλης και της λαϊκής κατοικίας στην αχαλίνωτη επιχειρηματικοποίηση, στην καταστολή και τον εκφοβισμό.

Μόλις ολοκληρώθηκε η παρέμβαση, οι νεολαίοι αποχώρησαν χωρίς ένταση. Ωστόσο η δημοτική αρχή που δεν ανέχεται διεκδικήσεις και παρεμβάσεις, αφού πρώτα ειδοποίησε την αστυνομία που προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές, στη συνέχεια προχώρησε σε υποβολή μήνυσης.

Σε μια πολιτική και όχι ποινική δίκη, δικαστής και εισαγγελέας, σε εντεταλμένη υπηρεσία, δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα, και καταδίκασαν με πολύ βαριές ποινές των 8 και 10 μηνών με 3ετή αναστολή τα νέα παιδιά για την ανάγνωση κειμένου σε ραδιοφωνικό σταθμό. Οι νεολαίοι άσκησαν έφεση.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την πρωτοφανή ενέργεια της δημοτικής αρχής να υποβάλει μήνυση. Το δημοτικό ραδιόφωνο οφείλει να είναι ανοιχτό σε όλες τις απόψεις και αντιλήψεις και όχι να ποινικοποιεί την απόπειρα να ακουστούν! Η ποινικοποίηση είναι πράξη αντιδημοκρατική. Είναι απόπειρα τρομοκράτησης κάθε φωνής αντίστασης, κάθε πράξης ανυπακοής.

  • Να ανακληθεί τώρα η μήνυση που υπέβαλλε η πρόεδρος του 9.84
  • Να αθωωθούν οι νεολαίοι που έκαναν παρέμβαση στον 9.84
  • Να σταματήσει άμεσα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων να ενισχύει την κρατική καταστολή.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος