Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πανεκπαιδευτικός συντονισμός

Οι αγώνες ανθίζουν σε ολόκληρο τον κόσμο…

Η «Οδύσσεια» των αναπληρωτών, το προσοντολόγιο των απολύσεων,

 η αδιοριστία, το σχολείο των λίγων και εκλεκτών «άριστων», το πανεπιστήμιο για τους λίγους,        

 δεν είναι το μέλλον μας…

 

Πανεκπαιδευτικός συντονισμός εκπαιδευτικών σωματείων, φοιτητών, μαθητών!

 

Από τη Χιλή των εκατοντάδων χιλιάδων στους δρόμους σε πρωτοφανείς μαζικότητας και μαχητικότητας διαδηλώσεις, με τους μαθητές και τους φοιτητές, τη νεολαία της ελαστικής εργασίας και της εργασιακής περιπλάνησης στην πρώτη γραμμή, μέχρι το Σικάγο… την Αργεντινή… τη Γαλλία… την Αλβανία… Οι νέοι εργαζόμενοι και σπουδαστές πρωταγωνιστές σε αυτές τις απεργιακές μάχες…

Η εκπαίδευση στην Ελλάδα να σηκώσει το γάντι…

Το τελευταίο διάστημα το φοιτητικό κίνημα έχει βγει στο προσκήνιο με καταλήψεις και διαδηλώσεις ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το Πανεπιστήμιο, συνελεύσεις αγώνα μετά από μαζικές συνελεύσεις στις σχολές. Επόμενο συλλαλητήριο 31/10. Οι μαθητές μπαίνουν κι αυτοί στη μάχη. Συμμετέχουν στο συλλαλητήριο 4/10.

Η αδιοριστία, η μονιμοποίηση της αναπλήρωσης, το προσοντολόγιο δεν είναι το μέλλον μας!

Οι αριθμοί προσλήψεων αναπληρωτών που και φέτος, όπως κάθε χρόνο, θα ξεπεράσουν τους 33.000, (χωρίς να έχει γίνει καν ακόμα η δεύτερη μεγάλη φάση προσλήψεων) είναι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι η εκπαίδευση έχει ανάγκη από μόνιμους διορισμούς. Κι όμως, οι αναπληρωτές παραμένουν καθηλωμένοι στα ίδια σκαλοπάτια των ίδιων ή άλλων Διευθύνσεων Π.Ε. σε όλη την Ελλάδα, καθηλωμένοι και όμηροι της αναπλήρωσης του εαυτού τους.

Μαθητές, Φοιτητές, Εκπαιδευτικοί αντιμέτωποι με την ίδια πολιτική!

  • Την προώθηση της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση και τον ανταγωνισμό σχολείων και εκπαιδευτικών, την επαναφορά ενός σκληρού επιθεωρητισμού.
  • Την πολιτική που στοχεύει στην αναστολή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης αφού κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται για να λυθεί το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα.
  • Τα νέα σχέδια για το ασφαλιστικό που στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση και τελικά κατάργηση της επικουρικής σύνταξης.
  • Το λύκειο που πετά έξω τους πιο αδύναμους και τους στέλνει στη μαθητεία και την απλήρωτη εργασία του ΟΑΕΔ, και μέσα σε ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο απαιτεί ακόμη περισσότερα χρήματα για φροντιστήρια,
  • Το πανεπιστήμιο που θέτει σαν όριο σπουδών το ν+2 ξεχνώντας τους εργαζόμενους φοιτητές και την αδυναμία των γονιών να καλύψουν τις σπουδές των παιδιών τους σε πόλεις μακριά από την πόλη διαμονής. Την ίδια στιγμή, καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο επιδιώκοντας να καταστείλει κάθε φωνή ελευθερίας και αντίστασης.
  • Σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης η “λύση” της ελαστικής εργασίας και της μόνιμης επαναλαμβανόμενης αναπλήρωσης δεν αποτελεί μια δημοσιονομική “αναγκαιότητα”, αλλά μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή του συστήματος. Η εφαρμογή του ν.4589 επιχειρεί να κάμψει τις αντιστάσεις, κρατώντας ομήρους στο εμπόριο ελπίδας χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς, ενώ τώρα στο παιχνίδι μπαίνει και η κυβέρνηση της ΝΔ που προσθέτει τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και επαναφέρει τις πιο νεοφιλελεύθερες επιλογές αποκλεισμού και απόρριψης στο όνομα της «αριστείας» και της «αξιοκρατίας», κάνοντας ακόμα πιο ανταγωνιστικό το κυνήγι μιας θέσης ελαστικά εργαζόμενου.

 

ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ «ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ» ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Καλούμε όλους και όλες σε:

Συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 4/11 μαζί με μαθητές και φοιτητές

 

Προχωράμε αποφασιστικά με πρόταση για:

– αποφασιστικό, πολύμορφο αγώνα διαρκείας, με πανεκπαιδευτικό μέτωπο, σε αγωνιστικό συντονισμό με τους άλλους συλλόγους ΠΕ, τις ΕΛΜΕ, τους φοιτητές και μαθητές που θα περιλαμβάνει ενημερώσεις, συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς, καταλήψεις, απεργίες.

-14/11  Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος