Α΄ Αθηνών: Να παραχωρηθεί τώρα ο χώρος του 144ου ΔΣ Αθήνας για να ξεκινήσει το κυριακάτικο σχολείο για τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας «η Ενότητα» για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας

  Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων (31 Οκτωβρίου 2019) να απορρίψει το αίτημα για τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας για την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας σε παιδιά της κοινότητας στο 144ο ΔΣ Αθήνας, το οποίο είχε εγκριθεί από τη σχολική επιτροπή.

Στα δύο χρόνια λειτουργίας του σχολείου, γονείς και μαθητές στη γειτονιά των Σεπολίων βγήκαν πιο πλούσιοι από την επικοινωνία και την υποδοχή των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας που παρακολουθούσαν κάθε Κυριακή τα μαθήματα.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής θεωρώντας ότι ανοίγει το πεδίο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές ενέργειες, όπως αυτές της Χρυσής Αυγής προ διετίας, όταν είχε προσπαθήσει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο. Οι τότε προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό από την αντιφασιστική κι αντιρατσιστική δράση του εργατικού και εκπαιδευτικού κινήματος, καθώς και όλων των συλλογικοτήτων γειτονιάς, συντονισμών και πρωτοβουλιών.

Με την πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα,  έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας, ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων να επανακαθορίσει τη στάση του αποφασίζοντας την παραχώρηση του χώρου του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος