Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πέμπτη 21 Νοέμβρη : Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Νοέμβρη και ώρα 8.30 π.μ. στο 8ο – 106ο Δημ. Σχολείο Αθηνών (απέναντι από το Λαϊκό Νοσοκομείο)

Απευθύνουμε έκκληση σε όλες και όλους τους συναδέλφους, να εκτιμήσουν την κρισιμότητα της περιόδου και να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι πολύ σημαντικές για την οργάνωση του κινήματος και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε γι’ αυτό η συμμετοχή όλων των συναδέλφων είναι απαραίτητη. Για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης έχει εξασφαλιστεί άδεια μιας ημέρας για τα μέλη του Συλλόγου. Επομένως, η παρουσία όλων είναι υποχρεωτική αλλά και επιβεβλημένη. Είναι γνωστό ότι με απόφαση της ΓΣ έχει καταργηθεί το βιβλίο παρουσιών στις ΓΣ καθώς διαπιστώθηκε ότι δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυνε. Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια της Γ.Σ., το Δ.Σ., το προεδρείο, αλλά και οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου μπορεί να θέσει ζήτημα καταγραφής των παρόντων.

 

Διευκρινίσεις για τη Γενική Συνέλευση

Με το έγγραφο 32401-5/11/2019, η Διεύθυνση ΠΕ Α΄ Αθηνών χορηγεί άδεια μιας ημέρας «στους εκπαιδευτικούς του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση». Η άδεια αφορά τα μέλη του Συλλόγου, επομένως δεν αφορά τις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών που με δική τους επιλογή δεν είναι μέλη του Συλλόγου. Επίσης, οι συνάδελφοι-μέλη του Συλλόγου μας, που υπηρετούν σε σχολεία του Συλλόγου αλλά και σε σχολεία άλλων Συλλόγων και την Πέμπτη 21 Νοέμβρη υπηρετούν σε σχολεία εκτός Συλλόγου έχουν το δικαίωμα να αξιοποιήσουν την άδεια και να συμμετέχουν στη ΓΣ. Ομοίως, οι συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου μας που έχουν οργανική στο Σύλλογό μας και υπηρετούν τη φετινή χρονιά σε σχολεία άλλων Συλλόγων έχουν το ίδιο δικαίωμα, να αξιοποιήσουν την άδεια της 21ης Νοέμβρη.

Στη Γενική Συνέλευση δεν θα κληθούν και δεν θα δοθεί ο λόγος σε μέλη ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΙΠΕΜ – ΔΟΕ, αιρετούς, που δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας.

Η συνδρομή για τη συνδικαλιστική χρονιά 2019-2020 ανέρχεται στα 27 €. Επισημαίνουμε ότι τα 22 από τα 27€ είναι το τμήμα της συνδρομής που οφείλουμε να καταθέσουμε στη ΔΟΕ για κάθε μέλος μας – διαφορετικά δεν γινόμαστε δεκτοί στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας – και μόνο τα 5 € μένουν στο ταμείο του Συλλόγου μας.

Η συνδρομή της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς 2019-20 θα κρατηθεί από την ενιαία αρχή πληρωμών την άνοιξη του 2020. Όποιος-α συνάδελφος δεν επιθυμεί να είναι μέλος του Συλλόγου μπορεί να το δηλώσει στην ταμία και να μην παρακρατηθεί η συνδρομή του (θα υπάρξει αναλυτική γραπτή ενημέρωση όπως και την προηγούμενη σχολική χρονιά).

Οι συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από άλλες Διευθύνσεις για να μην πληρώσουν δεύτερη φορά τη συνδρομή τους στην περιοχή που διατηρούν την οργανική τους θέση, σκόπιμο θα ήταν να ενημερώσουν – ακόμα και γραπτά εάν απαιτείται – τον εκκαθαριστή τους και το Σύλλογο Π.Ε. της περιοχής, ότι ανήκουν στο Σύλλογό μας και επομένως ζητούν να μην παρακρατηθεί η συνδρομή τους από τη μισθοδοσία τους. Ακολούθως, θα πρέπει να πληρώσουν τη συνδρομή τους για την τρέχουσα συνδικαλιστική χρονιά στην ταμία του Συλλόγου μας έως και τη Γ.Σ. του Ιουνίου.

Οι αναπληρωτές, με βάση πάγιες αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ, πληρώνουν μειωμένη συνδρομή (15 ευρώ) έως και τη Γ.Σ. του Ιουνίου.

 

Πρόγραμμα της Γ.Σ.

Α. Ενημέρωση αντιπροσώπων της 88ης Γ.Σ. της ΔΟΕ

Β. Οικονομικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου – ψηφοφορία για την έγκρισή του

Γ. Απολογισμός πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου

Δ. Τοποθετήσεις για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., το διεκδικητικό πλαίσιο, το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου και προτάσεις για τη συνδικαλιστική χρονιά 2019 -20, κατάθεση ψηφισμάτων

Ε. Δευτερολογία του προέδρου του Δ.Σ.

Στ. Ψηφοφορίες για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., τις προτάσεις για τη νέα συνδικαλιστική χρονιά και τα ψηφίσματα.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος