Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

18-11-2019

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση Σάββατο 23 Νοέμβρη, 12.00, Προπύλαια – Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο του αγώνα!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μπροστά μας έχουμε μια πολύ σκληρή μάχη που θα κρίνει, ανάμεσα στα άλλα, το μέλλον της εκπαίδευσης και της θέσης μας σε αυτήν. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση που επιδιώκει να σαρώσει όσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα απέμειναν μετά την καταιγίδα των τελευταίων δέκα μνημονιακών χρόνων. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει επιταχύνοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και προωθεί μια σειρά βαθιά συντηρητικών/νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, την εργασία, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα:

 • Με την προώθηση της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης.
 • Με την πολιτική της αδιοριστίας και της κάλυψης των αναγκών για δεκάδες χιλιάδες μόνιμους διορισμούς με προσλήψεις αναπληρωτών, με την πολιτική του προσοντολόγιου και του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, την απαξίωση του πτυχίου, της προϋπηρεσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων που προκύπτουν από αυτά και την εργασιακή ομηρία δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων.
 • Με το πάγωμα της υλοποίησης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης και την εξαίρεση 13 Δήμων από την άμεση εφαρμογή της. Με μια σειρά Δήμους να υπονομεύουν ανοιχτά τη δίχρονη και την πλήρη ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου επίλυσης του κτιριακού προβλήματος.
 • Με τις αντιεκπαιδευτικές εξαγγελίες του νέου προέδρου του ΙΕΠ, Γ. Αντωνίου για επαναφορά της αξιολόγησης, της τράπεζας θεμάτων, της βάσης του δέκα.
 • Με τα ιδεολογήματα της δήθεν αριστείας και της παιδείας για λίγους και εκλεκτούς, τη βαθιά συντηρητική στροφή στο περιεχόμενο της γνώσης (δηλώσεις Κεραμέως για σχολική ιστορία, ιεροδιδάσκαλους, σημαία κλπ.)
 • Με το πρόγραμμα του σχολείου και την κατάρτισή του να παράγει αντιπαιδαγωγικά αποτελέσματα και συγκρούσεις εντός του εκπαιδευτικού σώματος.
 • Με την προώθηση νέων αντιασφαλιστικών μέτρων.

Ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, στον αυταρχισμό, την επίθεση στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, η ζωντανή εκπαίδευση ορθώνει το ανάστημά της.

 • Μαζικοί διορισμοί αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία – διορισμός/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – κατάργηση προσοντολογίου.
 • Απεργία-αποχή ενάντια στην αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.
 • Καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα – μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών.
 • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, δαπάνες για την παιδεία
 • Δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά – όχι στην παιδεία των λίγων «άριστων» και εκλεκτών

 

Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο του αγώνα μαχητικά, ενωτικά, ανυποχώρητα!

Όλοι-ες το Σάββατο 23 Νοέμβρη στο πανό του Συλλόγου

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Comments are closed.