Α΄ Αθηνών: Να βγούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα

Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών και αδιόριστων της ειδικής αγωγής που ανακοινώθηκαν στις 20 Οκτωβρίου κατέδειξαν στην πράξη όσα είχαμε εκτιμήσει από την πρώτη στιγμή προώθησης του προσοντολογίου. Οι ανακατατάξεις είναι πολύ μεγάλες και οι πρώτες απορρίψεις – απολύσεις είναι πλέον γεγονός καθώς τους πίνακες συνοδεύουν οι «απορριπτέοι». Η προϋπηρεσία απαξιώνεται, τα δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο καταργούνται στην ουσία, καθώς το πτυχίο είναι πια ένα απλό χαρτί και δεν κατοχυρώνει τίποτα! Συνάδελφοι έχουν πέσει από 500 μέχρι και 2000 θέσεις! Η πιο σκληρή αξιολόγηση εμφανίζεται με τη μορφή αυτών των πινάκων και βάζει τους εκπαιδευτικούς να συγκρίνονται, να αναμετριούνται και να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον για μια θέση… αναπλήρωσης! Την ίδια στιγμή, οι δηλώσεις της υπουργού και της υφυπουργού παιδείας αλλά και οι εξαγγελίες του νέου προέδρου του ΙΕΠ (ο οποίος νοσταλγεί κατά δήλωσή του την εποχή του επιθεωρητισμού) αναγγέλλουν την προώθηση του πιο σκληρού μοντέλου αξιολόγησης σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, οι ομάδες εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επεξεργάζονται σχέδιο ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης που θα οδηγήσει (εάν εφαρμοστεί) στη διάλυση των επικουρικών ταμείων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ισοπεδώσει όσα εργασιακά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά δικαιώματα έμειναν όρθια μετά από μια σκληρή δεκαετία εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών. Προωθεί μια εκπαίδευση για λίγους και εκλεκτούς. Γι’ αυτό,  για να τρομοκρατήσει την κοινωνική πλειοψηφία, εντείνει την καταστολή απέναντι σε όποιον αγωνίζεται.

Η τεράστια μαζικότητα της πορείας του Πολυτεχνείου ήταν η καλύτερη απάντηση σε αυτήν την πολιτική. Συνεχίζουμε μαχητικά, ενωτικά, αγωνιστικά:

Προχωράμε αποφασιστικά με πρόταση για πολύμορφο αγώνα διαρκείας:

  • Πανελλαδική – πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, Σάββατο 23 Νοέμβρη, 12.00, Προπύλαια
  • Συμμετοχή στη συνέλευση αγώνα που καλεί το Συντονιστικό Αναπληρωτών την 23η Νοέμβρη, στις 3μμ, στο αμφιθέατρο του ΠΤΔΕ Αθήνας
  • Καλούμε σε συντονισμό των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ τη Δευτέρα 25 Νοέμβρη.
  • Συμμετοχή, με το πλαίσιο του Συλλόγου μας, στην κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων το Σάββατο 30 Νοέμβρη, 10.30π.μ., Προπύλαια
  • Συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 5/12, στις 2μ.μ., στο Υπ. Εργασίας, για τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών και γενικότερα των συμβασιούχων, με κέντρο τις άδειες μητρότητας
  • Οργάνωση νέας πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, 12.00, Προπύλαια
  • Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης. Μπλοκάρουμε στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.
  • Άμεση προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων σε κάθε περίπτωση ανακοίνωσης και προσπάθειας εφαρμογής των μνημονιακών αντιεκπαιδευτικών/αντιλαϊκών μέτρων (προώθηση αξιολόγησης, αντιασφαλιστικός νόμος κλπ.)
  • Μπλοκάρισμα οποιασδήποτε προσπάθειας υποχρεωτικών μετακινήσεων, συμπτύξεων τμημάτων, συγχωνεύσεων, με συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε Διευθύνσεις και Περιφέρειες. Μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα να χρησιμοποιηθούν πλεονάζουσες ώρες για να καλυφθούν ώρες σε παράλληλη στήριξη.
  • Οργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής. Οργάνωση κεντρικής εκδήλωσης στου Ζωγράφου με το ίδιο θέμα.
  • Οργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με τους υπόλοιπους Συλλόγους της Α΄ Αθηνών, για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής στα νηπιαγωγεία του Δήμου Αθηναίων.
  • Συμβολή σε πανεκπαιδευτικό/πανεργατικό αγωνιστικό- απεργιακό συντονισμό σε ισότιμη βάση και με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών και στήριξη του κινήματος για την προάσπιση του δικαιώματος στη στέγη, την ενέργεια, το νερό. Επιδιώκουμε μία, ενιαία, ισότιμη και δημοκρατική διαδικασία συντονισμού των εκπαιδευτικών σωματείων.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος