Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνταξιουχικών οργανώσεων, Σάββατο 30 Νοέμβρη, Προπύλαια, 10.30 π.μ.

Απέναντι στη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα που προετοιμάζει η κυβέρνηση δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση  της  επικουρικής ασφάλισης η οποία σχεδιάζεται να παραδοθεί στις  ιδιωτικές ασφαλιστικές  εταιρείες. Απέναντι στη λογική των «ατομικών κουμπαράδων» και την προώθηση του  βάρβαρου   ανταποδοτικού   συστήματος  στην  κοινωνική ασφάλιση δεν έχουμε καμία αυταπάτη: Η  κοινωνική ασφάλιση  ή θα στηρίζεται στο αναδιανεμητικό σύστημα  με την εγγύηση  του κράτους  ή θα καταργηθεί.

Δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθεί η κοινωνική ασφάλιση και να χαθούν οι κόποι μιας ζωής για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, του κράτους και της εργοδοσίας.

 

Απαιτούμε:

Αυξήσεις στις συντάξεις. Επαναφορά της 13ης σύνταξης. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών της προηγούμενης δεκαετίας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου. Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία – πίσω τα κλεμμένα. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους.  Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος