Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

18-12-2019

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να αποδοθούν άμεσα τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές και τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες και τους/τις σχολικούς τροχονόμους

Ο Δήμος Αθηναίων άλλαξε τις σχολικές επιτροπές και από μία που ήταν ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, τις έκανε επτά για Α’βάθμια και επτά για Β’βάθμια. Δυστυχώς όμως τις στελέχωσε μόλις στις 2 Δεκεμβρίου. Οι σχολικές κοινότητες δεν έχουν ΑΦΜ για να μπορέσουν να κάνουν αγορές έστω με πίστωση. Και φυσικά ακόμα κι αν έχουν χρήματα δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όλες οι σχολικές μονάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν την παραμικρή τους ανάγκη.

Η λειτουργία τους έχει μετατραπεί σε Γολγοθά μια και δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο για τη θέρμανση των σχολείων ούτε καν χαρτί για μελάνι, ενώ για τα νηπιαγωγεία το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο λόγω των αυξημένων αναγκών τους ειδικά την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα.

Και σα να μην έφτανε αυτό, οι σχολικοί τροχονόμοι και οι συμβασιούχες καθαρίστριες/ες, οι οποίες/οι πληρώνονται με «φιλοδωρήματα» και όχι με κανονικό μισθό είναι απλήρωτες/οι εδώ και τέσσερις μήνες.

Απαιτούμε:

  • Να αποδοθούν ΤΩΡΑ όλα τα χρήματα στις σχολικές κοινότητες και να τους δοθεί η δυνατότητα αγορών (ποσών μέχρι 60 ευρώ) με απλή απόδειξη χωρίς ΑΦΜ. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην απόδοση των χρημάτων βαρύνει αποκλειστικά τη δημοτική αρχή.
  • Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στις συμβασιούχες καθαρίστριες και στους/στις σχολικούς τροχονόμους.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Comments are closed.