Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα αλληλεγγύης στους 4 αγωνιστές που κλήθηκαν για εξηγήσεις από την ασφάλεια στην Καρδίτσα

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών καταδικάζει τη δίωξη  και τον εκφοβισμό των 4 αγωνιστών από την Καρδίτσα. Το μεσημέρι της Παρασκευής 22/11 άντρες της αστυνομίας πήγαν στα σπίτια 4 αγωνιστών για να τους παραδώσουν την κλήση για εξηγήσεις, με αναφορά σε 2 κατηγορίες, για την κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο της Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε 3 μήνες πριν (!!) στις 22 Αυγούστου. Οι κατηγορίες προσάπτονται εξαιτίας των καταθέσεων 3 αστυνομικών που υποτίθεται ότι αναγνώρισαν τους συγκεκριμένους αγωνιστές.

Στις 22 Αυγούστου στο Δημαρχείο της Καρδίτσας ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που θα επικύρωνε την δημοπρασία 10 δημοτικών δασικών τεμαχίων προκειμένου να περάσουν οι υποδομές μεταφοράς ρεύματος από τα αιολικά εργοστάσια, που θέλουν να κατασκευάσουν, προς τον Θεσσαλικό κάμπο. Η δημοπρασία είχε πραγματοποιηθεί λίγες μέρες πριν την οικονομική επιτροπή και μόλις λίγες μέρες πριν αλλάξει η δημοτική αρχή, με κλειστές τις πόρτες του Δημαρχείου, με αστυνομοκρατία σε όλη την πόλη και καταστολή με ξύλο και χημικά απέναντι στους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους μαθητές που επιχείρησαν να παρευρεθούν σε μια υποτιθέμενη ανοιχτή διαδικασία. Στις 22 Αυγούστου ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο βρέθηκε αντιμέτωπος για ακόμα μια φορά με ξύλο και χημικά αλλά κατάφερε να σταματήσει τη διεξαγωγή της οικονομικής επιτροπής.

Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών δεν μας είναι άγνωστη. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις διώξεις της κυβέρνησης Ν.Δ. Φοιτητές, εργαζόμενοι και αρκετοί άνθρωποι του αγώνα έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με το μένος των δυνάμεων καταστολής και της δικαστικής εξουσίας. Οι κλήσεις αυτές εντάσσονται στην κατασταλτική εκστρατεία της κυβέρνησης και στο δόγμα «νόμος, τάξη και επενδύσεις» που επιχειρεί να επιβάλλει. Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης για ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων από τα επενδυτικά σχέδια. Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών και απαιτούμε να παύσει κάθε δίωξη. Υπερασπιζόμαστε τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες, το δικαίωμα στη διαδήλωση, την αντίσταση, τις κοινωνικές διεκδικήσεις.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος