Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

12-01-2020

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα των Αμερικάνων!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Η πολεμική κλιμάκωση που προκαλούν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή με τη δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου Σουλεϊμανί απειλεί επικίνδυνα την ειρήνη. Δημιουργεί κινδύνους όχι μόνο για τους λαούς της Μέσης Ανατολής αλλά και για τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή.

Η επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ εκδηλώνεται πάνω στο έδαφος των κλιμακούμενων αντιθέσεων και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις, την ΕΕ, τη Ρωσία που αυξάνει την επιρροή της στην περιοχή, αλλά και την Κίνα που διεισδύει ορμητικά στο παγκόσμιο προσκήνιο, σηματοδοτεί την προσπάθειά της να διατηρήσει και να ενισχύσει την επιρροή της στην περιοχή. Οι εξελίξεις αυτές εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για όλους τους λαούς της Μ. Ανατολής αλλά και τη χώρα μας καθώς εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο εκδήλωσης και όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών των μεγάλων δυνάμεων, οι οποίες διασχίζουν τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και φτάνουν ως το Αιγαίο, πυροδοτώντας ταυτόχρονα αντιδραστικές εξελίξεις και τροφοδοτούν τον εθνικισμό. Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση και οι Αμερικάνοι δείχνουν το φρικιαστικό πολεμοκάπηλο πρόσωπό τους, η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει να συναντηθεί με την ηγεσία των ΗΠΑ για να καταθέσει τα διαπιστευτήριά της και να ανανεώσει τις αντιδραστικές στρατιωτικές “συμφωνίες” που μετατρέπουν τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο.

Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που με τόση κυνικότητα διέπραξε.

Οι πόλεμοι και οι ανταγωνισμοί είναι που γεννούν φτώχεια και καραβάνια προσφύγων που ξενιτεύονται για να σωθούν. Οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι!

Οι λαοί Ελλάδας, Τουρκίας και Μέσης Ανατολής θα υπερασπιστούμε την ειρηνική συνύπαρξη και την αλληλεγγύη!

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τις Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ & ΔΟΕ να πρωτοστατήσουν σε μια τέτοια προσπάθεια διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας μαχητικά σε εκδηλώσεις και διαδηλώσεις αντιπολεμικού χαρακτήρα.

Φραγμός στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ και όσων ασκούν αντίστοιχες πολιτικές!

Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη! Υπερασπιζόμαστε τη ζωή! Υπερασπιζόμαστε τη διεθνή αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαών!

 

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ. ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Comments are closed.