Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη. Πρόκειται για ένα κρατικό-κυβερνητικό-εργοδοτικό συνέδριο-φιέστα, μια τελετή της «κοινωνικής συμμαχίας» που θα επιβραβεύσει την ηγεσία της ΓΣΕΕ για την προσφορά της στον κατακερματισμό των εργαζόμενων, στην γραμμή υποταγής, ταξικής συνδιαλλαγής και αφοπλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος.

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη. Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η απάντηση στον έσχατο εκφυλισμό του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν είναι:

  • Η αποδοχή/ανοχή των διορισμένων από τα δικαστήρια προσωρινών διοικήσεων
  • Η πλήρης διάλυση των συνδικάτων και η συγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε κομματική βάση, όπου κάθε πολιτικός φορέας θα διαθέτει το δικό του συνδικάτο

Απέναντι στον υποταγμένο συνδικαλισμό της ταξικής ειρήνης και συνδιαλλαγής, οφείλουμε να εργαστούμε σε μια διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση:

  • Θεωρούμε ότι βασική ουσία ύπαρξης των συνδικάτων είναι η οργάνωση των εργαζομένων στη βάση της υλικής πραγματικότητας και της ταξικής τους θέσης με στόχο την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων και όχι η οργάνωση στη βάση της ιδεολογίας τους ή των πολιτικών τους πεποιθήσεων.
  • Σε αυτήν την κατεύθυνση, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να στηθούν ξανά στα πόδια τους τα συνδικάτα και οι τριτοβάθμιες συνομοσπονδίες, ως ενιαίες μορφές συλλογικής συσπείρωσης και οργάνωσης της εργατικής τάξης, με ανεξαρτησία και πολιτική-οικονομική αυτοτέλεια από το κεφάλαιο, τους πολιτικούς του εκπροσώπους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το κράτος.

Με αυτό το πλαίσιο, καλούμε στις κινητοποιήσεις που έχει ήδη εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς, στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων» όπου εξαγγέλθηκε ότι θα  πραγματοποιηθεί το συνέδριο – παρωδία.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος